Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν θέλει κανέναν στο κεφάλι της η δημοτική αρχή Αλμωπίας



 ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ





Πριν από έξι χρόνια περίπου  ο Παράσχος Τσάνταλης  καλούσε δημόσια  μέσω του Τύπου όσους ασχολούνται με τα κοινά  της Αλμωπίας και δηλώνουν ότι αγαπούν τον τόπο  να συγκροτήσουν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο  και μέσα από αυτό δια της ψήφου να επιλεγεί το δημοτικό συμβούλιο. Η πρότασή του τότε είχε χαρακτηριστεί   πολύ προχωρημένη και από άλλους  μη εφικτή.
Με τον Κλεισθένη ,με τον οποίο έγιναν οι  πρόσφατες  δημοτικές εκλογές ,και αποτυπώθηκαν οι δημοτικές δυνάμεις, δίνεται και με τις τροποποιητικές εγκυκλίους της κυβέρνησης ,να υπάρξουν μικρές ή ευρείες συνεργασίες  των συνδυασμών που υποτίθεται ότι έχουν ως  κοινό στόχο του καλό του τόπου.
Φαίνεται όμως ότι στην πράξη αυτό είναι ακόμα αδύνατο να κατανοηθεί. 

                Ο             σημερινός Δήμαρχος και ο συνδυασμός του ξέχασαν  πολύ γρήγορα το αποτέλεσμα του α΄γύρου και θυμούνται μάλλον μόνο αυτό του β΄ γύρου που τον ανέδειξε πρώτους  με συντριπτική πλειοψηφία.
Την Δευτέρα  30 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα οικονομική  επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η εκλογή Αντιπροέδρου , που ουσιαστικά δεν έχει σχεδόν καμιά ισχύ , απλά θα προεδρεύσει αν χρειαστεί όταν λείπει ο Δήμαρχος. Ο Χ. Μπάτσης πρότεινε  για το αξίωμα του Αντιπροέδρου  τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κετικίδη.   Ο Παράσχος Τσάνταλης επικαλούμενος το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διακατέχει όλο το δημοτικό συμβούλιο,  αλλά και την εκλογική αναλογικότητα , πρότεινε για Αντιπρόεδρο τον Σάκη Χατζηδημητρίου , με τον οποίο οι πολιτικές σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες.
Η πλευρά του Δημάρχου επέμενε  και τελικά όλοι ψήφισαν τον Γ. Κετικίδη. 





Είναι προφανές ότι ήθελαν να στείλουν εμμέσως πλην σαφώς  στον Παράσχο Τσάνταλη από τώρα  το μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό στον Δήμο και ότι οι παλιές υποθέσεις που εκκρεμούν και αφορούν  και πολιτικούς τους  ομοϊδεάτες θα τις χειριστούν αυτοί όπως νομίζουν καλύτερα. Είναι προφανές ότι επιχειρούν να  τον αποκόψουν και από τον συνδυασμό του,  « εκχωρώντας»  τους προφανώς κάποιο α πόστα για να κάνουν την δουλειά τους και που ενδεχομένως  να στεκόταν εμπόδιο ο Παράσχος Τσάνταλης που λειτουργεί με γνώμονα μόνο την διαφάνεια και τα συμφέροντα του Δήμου.
 Η απόρριψη της πρότασης  του Παράσχου Τσάνταλη, πέρα για πέρα λογική  και αντικειμενική ,απορρίφθηκε σχεδόν ασυζητητί  για ένα  αξίωμα μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη αξία . Προφανώς  Ο  Δήμαρχος   και   συνεργάτες από τον συνδυασμό του   ,δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να δείξουν ότι είναι διατεθειμένοι  να ασκήσουν την πολιτική τους χωρίς τα βαρίδια της όποιας συνεργασίας,. Μέχρι στιγμής  έχουν (αποδείξει)    ότι είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και παίρνουν όποιο αποτέλεσμα θέλουν.

4 σχόλια:

  1. Επιβεβαίωση για άλλη μία φορά της ρησης:'δώσε αξίωμα σε ένα νηστικό χωριάτη και αμέσως τον μετετρεψες στον μεγαλύτερο δικτάτορα '.το 'νηστικός χωριάτης 'έχει να κάνει με την αποχή από την εξουσία και το κόμπλεξ της αμορφωσιας. .
    Για να μην παρερμηνευτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσάνταλης τον ρώτησε τον Χατζηδημητρίου αν επιθυμούσε ένα αξίωμα χωρίς "ιδιαίτερη αξία"; Με πορδές δεν βάφονται αυγά Παράσχο. Δεν φτάνει να κάνεις τον καλό. Πρέπει να είσαι και καλός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως τον πρότεινε γνωρίζοντας την απάντηση?

      Διαγραφή
    2. Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΕΤΙΚΙΔΗ (ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ;;;) Ω Ρ Ε ΓΕΛΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΡΧΗΣΑΜΕ

      Διαγραφή

(3)