Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Έδεσσας








Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας σας ενημερώνε
ι ότι λειτουργεί το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Έδεσσας, από τον περασμένο Μάιο, στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΕΠΕ, Φλωρίνης 6 δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. Το Γ.Ε.Υ.Δ. Έδεσσας ανήκει στο δίκτυο των Κέντρων και Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) που έχουν στόχο την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (πολίτες και επιχειρήσεις), οι οποίοι αντιμετωπίζουν προφανή αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους είτε προς τις τράπεζες ή στο Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία ή σε λοιπούς ιδιώτες.
Ειδικότερα στο Γ.Ε.Υ.Δ. Έδεσσας οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα, όπως η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, πώληση δανείων σε funds κλπ, καθώς και για τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία ρύθμισης οφειλών:
·         Το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη σε Κύρια Κατοικία και προστασία της πρώτης κατοικίας (Νόμος 4605/2019),
·         Το Νόμο ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων που περιλαμβάνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι), τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-εμπόρους (Νόμος 3869/2010)
·         Τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για τις επιχειρήσεις (Νόμος 4469/2017)
·         Τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Νόμος 4224/2013).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το Γ.Ε.Υ.Δ. Έδεσσας καθημερινά, πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213.212.57.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)