Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

AOZ (αποκλειστική οικονομική ζώνη)

Γρ'αφει ο Ρηγίνος

Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ με τις όμορες χώρες πιστεύω είναι ότι είμαστε ένας φοβισμένος λαός λαβωμένος,
ημικατεχόμενοι από ΕΕ,            ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και περίγελο παίγνιο της Ρωσίας, μιας και τα συμφέροντα της δεν συμβαδίζουν με αυτά των συμμάχων μας. Όσο για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου που δεν έγινε ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις. Όταν ο Τάσος Παπαδόπουλος παρακαλούσε τον Κώστα Καραμανλή και την τότε υπεξ. Ντόρα Μπακογιάννη (γνωστή αντικύπρια μέχρι μίσους και φιλότουρκη) να ενώσουν τις θαλάσσιες ζώνες, όχι μόνο δεν δέχτηκαν αλλά με απειλητικό ύφος του έλεγαν «προς Θεού μη, ούτε εσείς να κάνετε, θα αντιδράσουν οι Τούρκοι!». Από καιρό είχα ετοιμάσει σχετικό άρθρο αλλά δεν ήθελα να κακοφανήσω τους αδερφούς Ελλαδίτες. Ας πορευτούν όπως νομίζουν αλλά δυστυχώς η συμπόρευση είναι μονόδρομος και ας μην αντέδρασαν όπως όφειλαν στην εισβολή του Γιαβούζ και του Μπαρπαρόζ στην ΑΟΖ της Κύπρου. Να ξέρετε όμως πως είμαστε το προπύργιο και η πισινή του ελληνισμού. Μη παρακαλώ σας μη μας ξαναπουλήσετε γιατί θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Πάντως σε μια στρατιωτική αναμέτρηση, που απευχόμαστε-μιας και δεν ισχύει το ενιαίο αμυντικό δόγμα όπως δηλώθηκε επανειλημμένα-  αντέχουμε μια εβδομάδα χωρίς αεροπορία και ναυτικό και αυτό είναι αρκετό και υπολογίσιμο, σε κάθε επιβουλή, για την μικρή μας Κύπρο.

Ευχές για μια ειρηνική λύση του Κυπριακού                                               Ρηγίνος
και για την Ελλάδα μας τα καλύτερα.                                             rmessios@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως Ρηγινε ξανα θα σας πουλησουμε διοτι δεν εχουμε τα κοτσια ουτε σαν λαος ουτε οι πολιτικοι μας να υπερασπιστουν την ελλαδα πολυ περισσοτερο την Κυπρο.οταν α) η αγορα του αιωνα για εξοπλιστικα προγραμματα πηγε σε μιζες στα κομματα για να κανουν εκλογες και στις μηζες συμετυχαν και στρατιωτικοι που ακομα δεν τους εχουν εκτελεσει και β)οταν 600 χιλιαδες νεοι μας μορφωμενοι εφυγαν στο εξωτερικο και εδω μενει η σαβουρα και τα κομματοσκυλα μην εχεις ελπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)