Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Αντί για ανάπτυξη, σημαντική μείωση του τζίρου...


Αντί για ανάπτυξη, επενδύσεις και πολλές δουλειές, οι πολίτες είχαν άδεια πορτοφόλια και οι μικροεπιχειρηματίες στο χώρο του εμπορίου, είδαν σημαντική μείωση του...
τζίρου τους, σε σχέση με πέρυσι– περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στα μεγάλα αστικά κέντρα κάνουν τον απολογισμό των γιορτών με εντυπωσιακή πτώση του τζίρου σε σχέση με τον προηγούμενο Δεκέμβρη.

Χαμηλότερες επιδόσεις είχαν 2 στα 3 καταστήματα του Πειραιά. Πτώση 30% υπήρξε στον τζίρο των καταστημάτων στην αγορά του Βόλου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μεγάλη πτώση τζίρου καταγράφηκε στην Λάρισα. Υποτονική ήταν η κίνηση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Βόλου Αποστόλη Οντόπουλο και τα όσα είπε στην ιστοσελίδα thessaliatv.gr, το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη ρευστότητας που δημιουργήθηκε από τις αστοχίες της κυβέρνησης αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής του μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους.

Οπως λένε καταστηματάρχες η σημαντική μείωση των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση των κερδών τους σε σχέση με πέρυσι.

Ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων στην αγορά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο των Εορτών δεν ήταν ο αναμενόμενος καθώς παρατηρήθηκε πτώση 20% με 30%.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν στην ιστοσελίδα Best.gr οι καταστηματάρχες της αχαϊκής πρωτεύουσας, κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές ήταν επιφυλακτικοί και περιορίστηκαν στα απολύτως βασικά της εποχής όπως δώρα, παιχνίδια για τα παιδιά και τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι.

Ακόμα και στον κλάδο των παιχνιδιών οι έμποροι «μοιράζονται την φτώχεια τους καθώς τον μεγάλο όγκο της δουλειάς τους τον έχουν «κλέψει» οι πολυεθνικές.

Ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη έμειναν αρκετά πίσω, καθώς οι Πατρινοί μετέθεσαν την όποια ανανέωση της γκαρνταρόμπας τους για αργότερα, πιθανώς για τα μέσα του Γενάρη οπότε και αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Αρνητικά επίσης καταγράφουν την εορταστική περίοδο και οι μικροπωλητές που έστησαν τους πάγκους τους στην Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο της παράδοσης των «μποναμάδων».

Όπως λένε οι ίδιοι ο τζίρος τους καταγράφει τουλάχιστον μια πτώση που φθάνει ή και υπερβαίνει το 20% και ζητούν, με κάποιον τρόπο που θα συμφωνηθεί με τους φορείς της πόλης, να μεταφερθούν σε κάποιο πιο κεντρικό σημείο...

avgi.gr

1 σχόλιο:

(3)