Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Καφέ με αποστάσεις ανά 4 άτομα


 

 - Καληνύχτα και σπίτι πριν τα μεσάνυχτα

Άρση μέτρων: Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την Ελλάδα και όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα, «μπορούμε πια να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και λέγοντας πως πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και την επόμενη μέρα. Καφετέριες και εστιατόρια αλλιώς - αυστηρές συστάσεις για περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, την 1η Ιουνίου ξεκινά η δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί.

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες,θα λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους, υπό περιορισμούς (ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι).

Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης. Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα.

Η 4η Μαΐου θα είναι ημέρα – ορόσημο για την χώρα, με τους πολίτες να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι χωρίς SMS, με τις οδηγίες της Πολιτείας να είναι σαφείς.

Μια από αυτές, αφορά στον χρονικό περιορισμό της κυκλοφορίας και αναφέρει συγκεκριμένα: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)