Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας: «Θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν περάσει...»


Ιστορική και Λαογραφική Εστία Αλμωπίας "Αλησμόνητες Πατρίδες"

Σήμερα ανακοινώθηκε το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Είναι γεγονός ότι αυτό το Καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για όλους μας, ωστόσο έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς και τηρούμε πιστά τις οδηγίες τους.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό το Καλοκαίρι δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα αγαπημένα μας πανηγύρια και οι μεγάλες γιορτινές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά και ταυτόχρονα να κρατήσουμε όρθιους τους Συλλόγους μας. Την ίδια στιγμή, είναι ακόμα πρόωρο να μιλήσουμε για συνέχιση των δραστηριοτήτων μας, όπως είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και η χορωδία μας.


Παρά ταύτα, εμείς είμαστε εδώ, πάντα στη διάθεση όποιου συνανθρώπου μας έχει ανάγκη τη συνδρομή και τη βοήθειά μας, για να βοηθήσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα σε κάθε κρίσιμη περίσταση.


Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

"Θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν περάσει". Από αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε πιο δυνατοί. Να γνωρίζετε πως οι σκέψεις μας είναι σε όλες τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αγκαλιαστούμε ξανά και "θα ξεφαντώσουμε σε χορούς κυκλωτικούς".


Σας στέλνουμε την αγάπη μας και σας στέλνουμε όλη τη θετική μας ενέργεια, με τους παρακάτω στίχους του Διονύση Σαββόπουλου:

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί

Με αγάπη και εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σταύρος Η. Βαφειάδης

1 σχόλιο:

(3)