Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ρίχνει το γάντι η ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας



 Η παράταξη του Νίκου  Παρούτογλου που συμμετέχει ως εταίρος στην διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας, φαίνεται ότι  μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται στην αποστολή
της με δικές της αντιλήψεις και σύμφωνα με όσα διατύπωσε  στο προεκλογικό της πρόγραμμα . Ο ρόλος της στην διοίκηση είναι διακριτός και στους τομείς που έχει αναλάβει δείχνει μία απτή  αποτελεσματικότητα. Αυτή η αποτελεσματικότητα είχε δημιουργήσει παρασκηνιακά   μια εντύπωση ότι ενοχλεί την παράταξη του Δημάρχου , διότι έδειχνε την  ορατή διαφορά της με την δική τους παράταξη που περί ‘άλλων τυρβάζει  . Αυτή η φημολογία παίρνει πλέον σάρκα και οστά με μία απρόσμενη ανακοίνωση της ΔΗΚΕΑ της οποίας πρόεδρος είναι ο Γ. Λεμονίδης  (ΦΩΤΟ) από την παράταξη του Ν. Παρούτογλου.Με μια ανακοίνωσή της σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες , στέλνει το μήνυμα  στον Δήμαρχο ότι μπορεί να συν διοικούν , δεν δέχεται όμως «κηδεμόνες» στην πολιτική , εκτός από την καλώς εννοούμενη συνεργασία.

Τονίζει ότι « σε τέτοιους καιρούς ο εγωισμός και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να μένουν στην άκρη και την θέση τους να παίρνουν η ατομική ευθύνη και ευαισθησία.»
Τονίζει ακόμα ότι
« Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας δε βάζει εμπόδια στο κεντρικό σχεδιασμό και είναι αυτονόητο πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια όπου ζητηθεί ώστε να ξεπεραστεί ομαλά αυτή η κρίση, χωρίς όμως να αποδυναμωθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι διότι αυτοί οι ωφελούμενοι πιθανών να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.>  Αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι  παρεμβαίνουν στο έργο της

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ η οποία εκτιμάται ότι είναι σε γνώση και έγκριση του Ν. Παρούτογλου έχει  ως εξής





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
 Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας έχοντας βαρύ αίσθημα ευθύνης, το οποίο είναι πολλαπλάσιο μέσα σε αυτή δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, ενημερώνει τους δημότες πώς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης λόγω κορονοΪου την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου επιτροπή που συστάθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας.
Συνεπώς οι μερίδες φαγητού και τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν από τον Δήμο.
Εμείς ως οφείλαμε, υποβάλαμε αίτημα στην Περιφέρεια και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 900 μερίδες ημερησίως, οι οποίες θα διατεθούν σε πολίτες μας που έχουν ανάγκη είτε είναι οφελούμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, είτε όχι.
Σε συνεργασία με τον Δήμο δημιουργήθηκε μια λίστα με αυτούς τους ανθρώπους και η διανομή τους θα γίνει επίσης από τον Δήμο.
Αρωγοί βέβαια σε αυτή την προσπάθεια είναι οι πρόεδροι των Τ.Κ. που με την πολύτιμη βοήθειά τους θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
 Σε τέτοιους καιρούς ο εγωισμός και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να μένουν στην άκρη και την θέση τους να παίρνουν η ατομική ευθύνη και ευαισθησία.
 Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας δε βάζει εμπόδια στο κεντρικό σχεδιασμό και είναι αυτονόητο πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια όπου ζητηθεί ώστε να ξεπεραστεί ομαλά αυτή η κρίση, χωρίς όμως να αποδυναμωθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι διότι αυτοί οι οφελούμενοι πιθανών να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

(3)