Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Όσα αγνοεί ο Γεωργιάδης, όσα δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση

Η πολλοστή τον τελευταίο καιρό χονδροειδής δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη δεν προσθέτει κάτι καινούργιο στην εικόνα της κοινής γνώμης για τον ίδιο, όσο ακραία και αν εκφέρεται. Είναι όμως ενδεικτική του τρόπου που η κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει την κατάσταση που επικρατεί, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.
Σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, ερωτηθείς για τη ρευστότητα: «Πόσο θα φάνε πια, θα γίνουν 300 κιλά». Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό ο Έλληνας δεν χρειάζεται λεφτά γιατί δεν μπορεί να κάνει ταξίδια ή να πάει σε εστιατόρια ή σε εμπορικά καταστήματα.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι από το ύψος του 7ου ορόφου στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν μπορεί να διακρίνει την κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, που ήταν έτσι κι αλλιώς φειδωλή γιατί ζούσε λίγο πάνω η κάτω από το όριο της φτώχειας. Η δε «μεσαία τάξη», που έχει υποστεί κατάρρευση των εισοδημάτων από την πανδημία, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με 800 ευρώ και επιταγές κατάρτισης ενώ τα πάγια έξοδα «τρέχουν» τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά. Εν μέσω καραντίνας, το 24% των πολιτών δηλώνει σε νέα έρευνα πως «τα χρήματα έχουν τελειώσει», ενώ ακόμη 44% των πολιτών απαντάει πως «αντέχει οριακά για δύο με τρεις ακόμη εβδομάδες».
Ο υπουργός Ανάπτυξης αγνοεί το πλέον βασικό αξίωμα της πραγματικής οικονομίας, δηλαδή ότι η κατανάλωση κινεί την αγορά και ειδικά μια οικονομία που δεν έχει παραγωγική βάση και ψάχνει ακόμη τις «μπουλντόζες» της ανάπτυξης που δεν ήρθαν ούτε πριν τον κοροναϊό και φυσικά δεν θα έρθουν ούτε μετά. Ακριβώς αυτή η αδυναμία της κυβέρνησης είναι η αιτία που κατάφερε να βαλτώσει την οικονομία  πριν ακόμη φτάσει η πανδημία, στερώντας ρευστότητα και «στεγνώνοντας»  την αγορά για να ενισχύσει τις φοροαπαλλαγές των πολύ μεγάλων εισοδημάτων.
Αλλά και στη διάρκεια της κρίσης, τα μέτρα της αποδεικνύονται ασπιρίνες. Το πακέτο που ανακοινώθηκε, από τα πλέον αναιμικά στην ευρωζώνη, δεν εστιάζει στις ανάγκες των μικρομεσαίων που επιχειρούν να επιβιώσουν αλλά υπόσχεται να δώσει χρήμα στην αγορά όταν οι μικρότεροι θα έχουν χρεοκοπήσει, ενισχύοντας δηλαδή ένα μετασχηματισμό της οικονομίας εις βάρος της ... «μεσαίας τάξης». Μια κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι λογικό να θεωρεί ότι οι πολίτες δεν χρειάζονται χρήματα. Είτε αυτό εκφράζεται με θρασύτητα, είτε συγκαλυμμένα, δεν αλλάζει την πολιτική της ΝΔ, η οποία αποδεδειγμένα απέτυχε μέχρι σήμερα να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή, βάζοντας φρένο στην πορεία εκτός κρίσης

Αναρτήθηκε από:tvxs.gr

2 σχόλια:

  1. Οταν τελειωσει(οπως τελειωσει) η ιστορια με τον ιο θα φτυσετε το γαλα της μανας σας.
    Τετοια ευκαιρια για να τσαλαπατησουν τον κοσμο οι Μπουμπουκοι, ουτε διαολοσταλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να μαθαίνουν τα πρόβατα, να μην ξεχνάν τα γίδια και να βλέπουν το μέλλον οι ασπάλακες:
    -Όταν ο Κούλης απέλυε και φχαριστιόταν: https://www.youtube.com/watch?v=S-8l6i9rk9w
    -Όταν ο Μπουμπούκος (και φίλος του Παττακού)απέλυε και ειρωνεύονταν: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LThVt6UTzbQ&feature=emb_logo
    Τώρα όμως χειροκροτάνε τους ήρωες στα μπαλκόνια.
    Ετοιμαστείτε για μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)