Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Λειτουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Σκύδρας.




  Καθώς τα αρμόδια όργανα του κράτους προχωρούν στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της νόσου COVID -19 ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής σε σχέση με τη λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Σκύδρας:

  Η λειτουργία του ανοιχτού, (όπου δεν πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες), και του στεγασμένου αθλητικού χώρου επιτρέπεται, κατ΄εξαίρεση των απαγορεύσεων που ισχύουν, για χρήση αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης, (μόνο ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική προπόνηση), από αθλητές σωματείων ηλικίας δέκα τριών ετών κι πάνω με τη συνοδεία του προπονητή τους. Προτεραιότητα χρήσης έχουν οι αθλητές προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων.
Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση από τους εν ενεργεία διαιτητές  κι από υποψήφιους φοιτητές που εξετάζονται σε αθλήματα για να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  Οι ώρες λειτουργίας και χρήσης είναι καθημερινά από τις 07:00΄ έως τις 14:00΄κι από τις 17:00΄έως τις 22:00΄.
  Παρακαλούνται οι αθλητές να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, την ιατρική βεβαίωση και το δελτίο αθλητή προκειμένου να επιδειχθούν σε σχετικό έλεγχο από αρμόδιες αρχές, κι εφόσον πρόκειται για υποψήφιους φοιτητές οτιδήποτε σχετικό πιστοποιεί την αντίστοιχη εξέτασή τους στ΄ αγωνίσματα.
Η είσοδος και η έξοδος πραγματοποιούνται από την κεντρική πύλη του Δ.Α.Κ. κι όχι από την είσοδο που βρίσκεται  από την πλευρά της οδού Σκύδρας – Σεβαστειανών, διότι αυτή χρησιμοποιείται  μόνο για όσους απασχολούνται στις κατασκευαστικές εργασίες βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  Επισημαίνεται ότι κατά την είσοδο των εισερχομένων γίνεται υποχρεωτικά από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου καταγραφή και θερμομέτρηση προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ιχνηλάτησης κρουσμάτων.
   Αυτό που πρέπει για μια ακόμη φορά να τονιστεί είναι η προσοχή όλων των εμπλεκομένων και εισερχομένων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ακόμη, ν΄αποφεύγονται  οι επαφές και η κοινή χρήση αθλητικών οργάνων. Για παράδειγμα στον κλειστό χώρο επιτρέπεται 1 άτομο ανά 30 τ.μ., (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου), επίσης, επιτρέπεται η χρήση μπάλας ή οποιουδήποτε οργάνου απαραίτητου για τη διεξαγωγή του αθλήματος στο πλαίσιο αποκλειστικά και μόνο για την ατομική προπόνηση του κάθε αθλητή.
  Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας ενημερωτική συνάντηση με το συντονισμό της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαρίας Γιακαμόζη και τη συμμετοχή του Προέδρου της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρου Αντωνιάδη, της αρμόδιας προϊσταμένης  Χαρούλας Γραμματοπούλου και προπονητών των αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Για κάθε περαιτέρω λεπτομέρεια ή προσυνεννόηση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄ απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας, (τηλέφωνο επικοινωνίας 2381351876).
  Σε κάθε περίπτωση η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εγκρίσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ας σημειωθεί ότι οι οδηγίες και οι κανόνες μπορούν να
να επικαιροποιούνται αρμοδίως με βάση την πορεία της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)