Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Κλείνουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία παντού - Η εισήγηση της Επιτροπής, το παρασκήνιο και το μπάχαλο της κυβέρνησης

Κλείνουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία παντού - Η εισήγηση της Επιτροπής, το παρασκήνιο και το μπάχαλο της κυβέρνησηςΆνω κάτω σήμερα με την απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Το μπάχαλο και το ανύπαρκτο σχέδιο της κυβέρνησης.

Οριστική είναι η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ώστε να κλείσουν σε όλη την χώρα τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως από νωρίς σήμερα είχε γράψει το iEidiseis.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο, υπήρχαν κάποιες φωνές στην συνεδρίαση που ήθελαν να «κατεβάζουν ρολά» μόνο τα σχολεία της Β. Ελλάδας. Κάτι τέτοιο όμως δεν προχώρησε και έτσι η οριστική απόφαση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα.

Το νέο μπάχαλο

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής κυβερνητικές πηγές τόνιζαν και διέρρεαν ότι τα σχολεία θα κλείσουν, στέλνωντας μάλιστα και σχετικά sms, πριν η επιτροπή λάβει την τελική της απόφαση.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στείλουν και επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ότι στην σημερινή ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά θα παρευρεθεί και η Νίκη Κεραμέως ώστε να ανακοινώσει το lockdown στα σχολεία.

Αυτό όμως ανατράπηκε.

Η κυρία Κεραμέως δεν πήγε στην συνέντευξη της Παρασκευής και ανακοινώθηκε ότι θα κάνει τις σχετικές δηλώσεις το Σάββατο καθώς η επιτροπή συνέχιζε να συνεδριάζει.

Δείτε το δελτίο Τύπου

«Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Τα κρίσιμα ερωτήματα 

Και εδώ προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα.

-Λαμβάνουν υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως ισχυρίζονται ή όχι;

-Αναμένουν την οριστική τους απόφαση ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν επ αυτής;

-Kι αν είναι έτσι γιατί τέτοια βιασύνη σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά 650.000 οικογένειες και ένα εξίσου ευαίσθητο θέμα όπως την δημόσια υγεία.

-Πως δικαιολογούν να ενημερώνουν υπουργικά γραφεία για το κλείσιμο των σχολείων χωρίς να έχει αποφασίσει η Επιτροπή;

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον βηματισμό της. Βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις και πρέπει να τρέξει για το καλό των πολιτών. Βιασύνες και πληροφορίες για κλείσιμο των σχολείων πριν πουν το «ναι» ή το «όχι» οι ειδικοί δείχνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ότι βρίσκονται σε πανικό.

Και το πρόβλημα δεν ήταν η διαφωνία κάποιων λοιμωξιολόγων για το αν το κλείσιμο θα αφορά την Βόρεια Ελλάδα ή ολόκληρη την χώρα, όπως έτρεξαν να γράψουν και να πουν γνωστά παπαγαλάκια.

Σημειώστε πάντως ότι υπάρχουν και εκείνες οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να πιέστηκε από τους επιχειρηματίες των ιδιωτικών σχολείων οι οποίοι απειλούσαν ότι θα βάλουν λουκέτο με την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις. Μένει να επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία η οποία πλαισιώνει το κάδρο ότι κατά την δεύτερη πανδημία που είναι στο κορύφωμά της, η κυβερνητική αντίδραση έχει... βαλτώσει και πορεύεται με πολύ αργό βηματισμό.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

(3)