Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Παράνομη δίωξη της Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση

Παράνομη δίωξη της Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση

 

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως παράνομη την δίωξη της Αγγελικής Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ 25.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Βαριές καταγγελίες από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η νομικά αμφιλεγόμενη απόφαση της Βουλής να άρει την ασυλία της Αγγελικής Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ 25 για καταγγελίες που έκανε μέσα στην Ολομέλεια σχετικά με τη λειτουργία προβοκατόρων στις τάξεις της αστυνομίας.

Η κυρία Αδαμοπούλου κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και η ασυλία της ήρθη με το σύσσωμο «ναι» των 158 βουλευτών της ΝΔ με τους οποίους συντάχθηκε μια μικρή μερίδα του ΚΙΝΑΛ (Κ. Σκανδαλίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη και Οδ. Κωνσταντινόπουλος). Τόσο η ίδια η κυρία Αδαμοπούλου που είναι νομικός όσο και σειρά βουλευτών-νομικών από όλα τα κόμματα επισήμαναν ότι η παραπομπή της κυρίας Αδαμοπούλου στη δικαιοσύνη είναι καταχρηστική για τρεις λόγους.

Πρώτον διότι νομικά δεν νοείται συκοφαντική δυσφήμηση σε αόριστη ομάδα ατόμων παρά μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεύτερον γιατί η αναφορά της είχε γίνει από το βήμα της Βουλής δηλαδή κατά την άσκηση των καθηκόντων της όπου κατά το Σύνταγμα (άρθρο 61) δεν μπορούν να υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση ελεύθερης γνώμης των βουλευτών.

Και τρίτον γιατί είχε παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία των 45 ημερών από την ημέρα που έφτασε η δικογραφία στη Βουλή.

Αδαμοπούλου: Κοινοβουλευτικό σκοτάδι η δίωξη μου

Στην ομιλία της η κυρία Αδαμοπούλου επισήμανε ότι αντίστοιχες αναφορές με εκείνη για τη δράση κουκουλοφόρων και προβοκατόρων στις τάξεις της αστυνομίας έχουν κάνει στο παρελθόν πολλοί υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν κουκουλοφόρους να βγαίνουν από κλούβες της αστυνομίας. Μάλιστα, επισήμανε ότι στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είχε δηλώσει ότι κατήργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί αποτελούσε «ομάδα μπαχαλάκηδων» ενώ ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος είχε αναφερθεί σε ενδείξεις για δράση κουκουλοφόρων στις τάξεις της αστυνομίας. «Είπα το 1% από αυτά που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν» σημείωσε η κυρία Αδαμοπούλου και ανέφερε ότι η δίωξή της στοχεύει στη «φίμωση» των βουλευτών. Προειδοποίησε δε ότι με τον τρόπο αυτό αρχίζει μια σκοτεινή εποχή «τιμωρητικής δημοκρατίας».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλόγισε στη ΝΔ απόπειρα οικοδόμησης «αστυνομοδικαστικού κράτους» το οποίο εκφράστηκε και με την προκαταρκτική εξέταση κατά τριών αρχηγών κομμάτων του κ. Τσίπρα, του κ. Κουτσούμπα και του κ. Βαρουφάκη. Από πλευράς του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης κατήγγειλε την πλειοψηφία για παραβίαση της συνταγματικής αρχής ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μίλησε για «απόλυτο πολιτικό εκφυλισμό». Τη διαφωνία τους με τη δίωξη βουλευτή για την έκφραση γνώμης μέσα στη Βουλή εξέφρασαν και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)