Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις με σφράγισμα νομών και αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα

 Ραγδαίες εξελίξεις με σφράγισμα νομών και αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα

 

Ραγδαίες εξελίξεις για τα Χριστούγεννα έρχονται σήμερα το απόγευμα με έκτακτες ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Κατά πληροφορίες επιχειρείται να σφραγιστούν συγκεκριμένοι νομοί της Ελλάδας. Μάλιστα σε αυτούς τους νομούς δεν θα επιτρέπειται η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πρόκειται για μια τελευταία εξέλιξη και αυτή την ώρα φτιάχνεται ο σχετικός κατάλογος με τις πληροφορίες του Alpha 98.9 να κάνουν λόγο για πέντε με έξι νομούς.

Σε αυτούς τους νομούς όχι μόνο δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αύξηση. 

Σε αυτούς τους νομούς θα απαγορευτεί η μετακίνηση σε σπίτια. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων το απόγευμα για όσα θα ισχύσουν τελικά για τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι σήμερα είχαμε αρνητικές εξελίξεις με τον εμβολιασμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Θα έρθουν μόνο 300.000 δόσεις και έτσι τον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άνθρωποι.

Τι έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι λοιπόν, χωρίς διασκέδαση, μπαρ, εστιατόρια, χωρίς ελεύθερη μετακίνηση, χωρίς να επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι συναθροίσεις.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία συνεχίζουν να ισχύουν. Έτσι, υποχρεωτική παραμένει και η αποστολή SMS στο 13033 για όσους θα αποφασίσουν να μετακινηθούν για το γιορτινό τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να στείλουν με μήνυμα τον κωδικό 6.

Η μέθοδος του click away άρχισε να εφαρμόζεται την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η κίνηση στην αγορά δεν ικανοποιεί τους εμπόρους. Πολλά τα εμπόδια καθώς οι καταναλωτές θέλουν να δουν το προϊόν που θα αγοράσουν, ενώ σημειώνονται και αρκετές καθυστερήσεις στο ραντεβού για παραλαβή έξω από το κατάστημα, αντίστοιχες των ταχυμεταφορών με αποτέλεσμα να διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε παραγγελία.

«Η ανεμελιά τα Χριστούγεννα θα φέρει 5.000 κρούσματα την ημέρα και 10.000 νεκρούς»

Φόβους για τρίτο κύμα της πανδημίας με την είσοδο του 2021 εκφράζει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Γραβάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επικείμενη εορταστική περίοδο, σημειώνοντας δηκτικά πως «η πολιτεία οφείλει να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται και για την Βασιλεία του Χριστού επί γης όχι μόνο στους ουρανούς, μερες που είναι».

Όπως τονίζει: «Τις μέρες ανεμελιάς τις πληρώσαμε με 3.500 νεκρούς. Τον Δεκέμβριο μπαίνουμε στην ανεμελιά των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με 1000-1300 κρούσματα την ημέρα, τα οποία δεν ελαττώνονται εύκολα. Πολύ φοβάμαι ότι ο νέος χρόνος θα φέρει το 3ο κύμα με 5000 κρούσματα την ημέρα και τους νεκρούς στις 10.000-15.000».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γραβάνη: «Τον Αύγουστο που είμασταν σε πλατείες, στα πάρκα, στα μπιτσομπαρα όρθιοι, με 100 κρούσματα ημερησίως προβλέπαμε ότι Οκτώβριο θα έχουμε ξεπεράσει τα 1000 κρούσματα και Νοέμβριο τα 2000. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Τις μέρες ανεμελιάς τις πληρώσαμε με 3.500 νεκρούς!

Τον Δεκέμβριο μπαίνουμε στην ανεμελιά των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με 1000-1300 κρούσματα την ημέρα, τα οποία δεν ελαττώνονται εύκολα. Πολύ φοβάμαι ότι ο νέος χρόνος θα φέρει το 3ο κύμα με 5000 κρούσματα την ημέρα και τους νεκρούς στις 10.000-15.000.

Και αυτό όταν θα έχουμε τα εμβόλια, τα οποία όμως χρειάζονται 35-40 μέρες για την ανάπτυξη αποτελεσματικής ανοσίας, δηλαδή καλόν Μαρτη το νωρίτερο! Το μεγάλο χτύπημα του ιού είναι μπροστά μας, μέσα στην ευφορία των γιορτών και των εμβολίων αλλά και των άλλων εποχικών ιώσεων. Με τα νοσοκομεία μας ήδη γεμάτα και τον ιατρικο κόσμο αποκαμωμένο από την προσπάθεια. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε πολίτες, πολιτεία και εκκλησία την ευθύνη μας τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες μας.

Η τελευταία οφείλει να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται και για την Βασιλεια του Χριστού επί γης όχι μόνο στους ουρανούς, μερες που είναι…»

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)