Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Παραδοχή Άδωνι για τη Θεσσαλονίκη: Είχαμε εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους για καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου

Παραδοχή Άδωνι για τη Θεσσαλονίκη: Είχαμε εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους για καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου

 

Φωτιές ανάβει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε οτι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα στη Θεσσαλονίκη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και γι αυτό το λόγο επιμένει τωρα για τα Θεοφάνεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώνστας στον ΣΚΑΙ: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης... Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Πρόσθεσε σε οτι «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha (7 Δεκεμβρίου ) είχε πει: «Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου»

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

9 σχόλια:

  1. Εισαγγελεας με συναισθηση ευθυνης υπαρχει;
    Πεθανε κοσμος ρεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απροκάλυπτα ψεύτες. Δεν τους νοιάζει ούτε οι που εισαγγελεiς που ακούνε (;) ούτε,κυριως,σκοτιζονται που προκάλεσαν θανάτους.
    Μας φτυνουν προκλητικά κατάμουτρα.
    Αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Φτάνει βρε ζώον.Μας τα έκανες μπαλόνια.Δε ξέρεις τίποτα άλλο σοβαρό να πεις;

      Διαγραφή
  4. Ο κυνισμος εχει βρει τοιχο. Δεν παει παρα περα.
    Σαν να μην τρεχει τιποτα.
    Σου λεει δεν πηραμε μετρα για να μην δυσαρεστησουμε τους ρασοφορους ντελιβεραδες μας και προκαλεσαμε τον θανατο ανθρωπων.
    Τοσο απλα.
    Και χωρις φοβο.
    Τι θα μας κανετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές είναι εξοργιστικός
    Μερικά αυτονόητα ερωτήματα:
    1. Κάποιος λέει ψέματα. Και οι δυο μένουν στη θέση τους; Κανείς δεν θα πει κάτι παραπάνω;
    2.Με την παραδοχή Γεωργιάδη, είχαμε νεκρούς από εσκεμμένα ελλειπή λήψη μέτρων. Εισαγγελέας υπάρχει που θα διερευνήσει τις ευθύνες;
    3. Η εκκλησία με την εκβιαστική της επιμονή συνηγόρησε στην έξαρση της πανδημίας στην πόλη(τουλάχιστον) και στην πρόκληση θανάτων. Νιώθει κανείς εκπρόσωπός της την υποχρέωση να ζητήσει έστω μια συγγνώμη(αρχικά) για τους νεκρούς του πληρώματός της;
    4. Με δεδομένο το ρόλο που έπαιξε στην έξαρση της πανδημίας ο συνωστισμός στους ναούς, η Ιεραρχία εξακολουθεί να αγνοεί τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση; (για τα Φώτα)
    5, Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αύριο πιθανές έκνομες συμπεριφορές στους ναούς όπως έχει κάνει με ιδιαίτερη συνέπεια σε άλλες περιπτώσεις;
    6.Αν δεν συμβεί το (5) τι θα κάνει η κυβέρνηση μεθαύριο σε ενδεχόμενη ανυπακοή ομάδων πολιτών που θα επικαλεστούν τη στάση της απέναντι στη εκκλησία;
    7 Εισαγγελέας που να επιληφθεί των ευθυνών που απορρέουν από την ανακοίνωση της Ιεραρχίας καθώς καλεί σε ανυπακοή έναντι του νόμου για αύριο, υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣτΕ: Νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες!
    Τώρα ο σερίφης Μιχάλης , ο σκληρός άντρας απέναντι σε 17άχρονα τι θα κάνει αύριο;
    Πάμε πλέον σε καθημερινές καταστάσεις που θα έχουμε στην καλύτερη τσίρκο, στην χειρότερη τραγωδία και θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Κούλαρε! Αντί να σε ευχαριστούν που έδωσες την ευκαιρία στους συμπολίτες μας της Νύφης του Θερμαϊκού, της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας(της Νότιας)να συναντήσουν τον δημιουργό τους, έχουν μούτρα και διαμαρτύρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο μεταξύ οι Καθολικοί στην Ελλάδα με απόφαση της Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας αποφάσισαν να τελέσουν τις αυριανές λειτουργίες χωρίς κόσμο.
    Οι Ορθόδοξοι κάνουν ότι μπορούν για να καθαρίσουν όσους μπορούν από το εκκλησίασμα.
    Πάνω απ' όλα άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)