Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Έντονη δυσαρέσκεια Τσιόδρα για κυβερνητικές επιλογές και άνοιγμα σχολείων

Έντονη δυσαρέσκεια Τσιόδρα για κυβερνητικές επιλογές και άνοιγμα σχολείων

 

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Ο «πόλεμος» του Τσιόδρα και η δυσφορία του για σημαντικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως το άνοιγμα των σχολείων. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι έντονα προβληματισμένος και απογοητευμένος για τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τα σχολεία. Δεν είναι όμως από αυτούς που θα εγκαταλείψει την μάχη κατά του κορονοϊού έτσι απλά ή όπως κάποιοι θα ήθελαν πριν την ώρα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis ο κ. Τσιόδρας, τα τελευταία 24ωρα είναι έντονα ενοχλημένος για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν αποφασίστηκε ότι το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν έκτακτες ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση και δια στόματος του Στέλιου Πέτσα ξεκαθάρισε ότι «σταματάει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου το click away, ενώ κλείνουν ξανά ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κέντρα περιποίησης νυχιών.

Κλειστές» είπε «θα παραμείνουν και οι εκκλησίες και δεν θα γίνει αγιασμός υδάτων τα Θεοφάνεια», ενώ ανακοίνωσε «το τέλος του ψαρέματος και του κυνηγιού, την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί» και όλα αυτά όπως «προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου».

Και εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα και τα προβλήματα.

Αρχικά όλοι θα πιστεύαμε ότι το Μαξίμου σε σχετική σύσκεψη με τον κ. Τσιόδρα θα κατέληγαν στα παραπάνω μέτρα για τα οποία όμως -όσο απίστευτο κι αν ακούγεται- ο καθηγητής δεν ήξερε τίποτα. Το παραμικρό. 

Δεν ρωτήθηκε ποτέ και δεν ζητήθηκε η γνώμη ενός ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όλες τις εξελίξεις και τα τελευταία δεδομένα πάντα σε σχέση με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έχει από πίσω του και μια ομάδα εξαίρετων πανεπιστημιακών και ειδικών που όλοι μαζί συνδράμουν στο δύσκολο έργο να τιθασεύσουν επιτέλους την πανδημία.

Όμως δεν ρωτήθηκε ποτέ για μια τόσο κρίσιμη απόφαση.

Ο «Σωτήρης» -κατά τον κ. Μητσοτάκη, που δεν κάνει βήμα χωρίς να τον ρωτήσει όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει και ξανά λέει- προβληματίστηκε έντονα, για ακόμη μια φορά, για τον τρόπο που το Μαξίμου χειρίστηκε το θέμα και όσο ευαίσθητος κι αν είναι, όσο κι αν δημόσια δεν κρύβει την συγκίνησή του για θέματα που τον αγγίζουν, είναι από τους ανθρώπους που δεν θα το βάλουν εύκολα κάτω.

Δεν παρατάει τα όπλα, μένει στην θέση του και αφιερώνεται με όλο του το είναι στους στόχους που θέτει.

Και με έναν τρόπο μας θυμίζει Νίκο Καζαντζάκη «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!».

Και αυτό κάνει... μέσα σε συνθήκες που ακόμη και ο ίδιος δεν θα περίμενε.  

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Οποιος, εστω και με τη σιωπη του, καλυπτει εκεινους που παιζουν με ανθρωπινες ζωες, ειναι συνυπευθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)