Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Συνεδρία ση Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας




 

 

 

 

Τα δεδομένα της πρότασης συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το εργαστήριο του καθηγητή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, για τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου στις

δράσεις του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακής πλατφορμάς, λόγω των περιορισμών στις συναθροίσεις εξαιτίας της πανδημίας του covid 19.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης, πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό δράσης του Δ.Σ. σχετικά με το κόψιμο της πίτας του Δ.Σ. του συλλόγου, τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου για το 2020, και παρουσίασε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τις ιαματικές πηγές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε, επίσης την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ    κ. Ξενοφών και την μέχρι σήμερα προσφορά του στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος έστειλε προς τον απερχόμενο πρόεδρο του του ΤΑΙΠΕΔ ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε στη συνέχεια, τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Λουίζου σχετικά με την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της χώρας και τις δράσεις του Υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας και υγείας.

Τέλος, συζήτησε ανακοίνωση του Υπουργείο Τουρισμού για τη θέσπιση οργανισμού για την αξιοποίηση ιαματικών πόρων, η οποία αποσκοπεί την ανάπτυξη του ιαματικού θερμαντικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα. Στις αρμοδιότητες του οργανισμού θα εμπίπτουν η ολιστική και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)