Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε εξασθενούν τα χιόνια στην Αττική, που θα χιονίσει τα ξημερώματα

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε εξασθενούν τα χιόνια στην Αττική, που θα χιονίσει τα ξημερώματα

 

Πότε θα αρχίσουν να εξασθενούν οι έντονες χιονοπτώσεις που σαρώνουν την Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Η αναλυτική πρόγνωση του.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην Αττική, δεν θα σταματήσουν μεν, αλλά πρόκειται να αρχίσουν να εξασθενούν σιγά σιγά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, ανέφερε πως από τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια στην Αθήνα, ενώ τοπικά μόνο θα πέσουν πυκνά χιόνια. Παράλληλα, από το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα βελτιωθεί και πρόκειται να βγει ήλιος πάνω από το Λεκανοπέδιο.

«Κατά την διάρκεια της νύχτας, θα έχουμε εξασθενημένες και τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κρατήσουν μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης. Τα μεσάνυχτα θα εξασθενήσουν οι χιονοπτώσεις και θα περιοριστούν στα Βόρεια Προάστια, ενώ προς το ξημέρωμα θα είναι πιο ήπια, χωρίς να έχουν σταματήσει εντελώς, ενώ το ξημέρωμα δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις. Το μεσημέρι θα βγάλει ήλιο παντού και το βράδυ θα έχει ξαστεριά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 9 βαθμών Κελσίου», είπε χαρακτηριστικά για την Αττική.

Επίσης, για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως θα υπάρχει «λιακάδα από το πρωί με φοβερή ορατότητα, ενώ θα βγουν πρόσκαιρα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το βράδυ όμως θα συννεφιάσει αρκετά. Εξασθενημένοι οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα έχει 3 βαθμούς το πρωί και 7 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι».

Ακόμη, για την υπόλοιπη Ελλάδα, είπε ότι «στην Νότια Εύβοια θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα γίνονται ελάχιστα. Ακόμη στη Κρήτη έως τις μεσημβρινές ώρες θα βρέχει, ενώ το χιονόνερο θα φτάσει και μέχρι τα παράλια. Στη συνέχεια της ημέρας, ο καιρός θα ανοίξει ακόμη και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις».

«Οι άνεμοι σε όλη την χώρα θα έχουν εξασθενήσει και θα είναι μεταξύ 3 και 4 μποφόρ. Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες το βράδυ θα είναι αρκετά χαμηλές και συγκεκριμένα από -20 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Μαλακώνει όμως τις πρωινές ώρες, όπου στα ορεινά θα φτάσει από 0 έως 5 βαθμούς, ενώ στα πεδινά μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 


 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)