Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Γ.Τράγκας: «Yποθάλπουν εγκληματικές πράξεις σε βάρος μου» - Το «Κατηγορώ» του εκδότη κατά της κυβέρνησης & video (upd)

https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/2/25/tragkas.jpg?itok=PJNXzeKS

Μήνυση και αγωγή κατά του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για τρία αδικήματα στα οποία τον κατηγορεί ότι υπέπεσε, υποβάλει ο εκδότης και ιδρυτής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» που θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές ως κόμμα, Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τράγκα, η μήνυση που κατέθεσε σε χθες βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση ο Α.Σκέρτσος, «στοιχειοθετεί τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, τον προσβάλλει ως άνθρωπο και επαγγελματία και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική του ακεραιότητα, αφού δίνει λαβές σε παρακρατικές ομάδες να δράσουν εναντίον του».

Δηλαδή ότι υποθάλπουν εγκληματικές πράξεις σε βάρος του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών που χρησιμοποιείται η Κρατική Ασφάλεια, μετά την σύλληψη του εκδότη Στέφανου Χίου και την προσαγωγή του σε ανάκριση με αντίστοιχες κατηγορίες.

Ο ίδιος ο Γ.Τράγκας του οποίου στα γραφεία και στο σπίτι στην Κηφισιά καταγράφηκε «έντονη» παρουσία αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, σε δήλωσή του στο pronews.gr αναφέρει ότι: «Απορώ με την έκταση της συκοφαντίας σε βάρος μου και την κυβερνητική κινητοποίηση για περιορισμό των ατομικών και πολιτικών μου ελευθεριών. Έχω πάρει 400 συνεντεύξεις από όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη ως δημοσιογράφος στα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας μου. Τώρα αποφάσισα να τους συκοφαντήσω, έτσι ξαφνικά;

Ψεύδεται ωμά ο Άκης Σκέρτσος, με συκοφαντεί και θέτει τη ζωή μου σε κίνδυνο με όσα ψευδή αναφέρει στην μήνυσή του. Υπάρχουν τα ηχητικά ντοκουμέντα που τον διαψεύδουν. Ουδέποτε δήλωσα αυτά που αναφέρει στη μήνυσή του.

Ουσιαστικά υποθάλπουν εγκληματικές πράξεις σε βάρος μου από παρακρατικούς κύκλους.

Και τα επίσης συκοφαντικά περί "αυγών του φιδιού που επωάζονται" κλπ., του τα επιστρέφω. Όταν εγώ εργαζόμουν στην αντιδικτατορική ΒΡΑΔΥΝΗ του αείμνηστου Τζώρτζη Αθανασιάδη και δίναμε αγώνα για την δημοκρατία αυτός δεν είχε καν γεννηθεί».

Ο εκδότης ήταν απών ως φυσική παρουσία από την σημερινή του εκπομπή. «Βγήκε στον αέρα» διά τηλεφώνου και δήλωσε πως «με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν περικυκλώσει το σπίτι του αστυνομικοί με σκοπό την σύλληψή του».

Μόλις εχθές ο Άκης Σκέρτσος κατέθεσε μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για τα όσα ερωτήματα έθεσε σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στο σκάνδαλο Λιγνάδη. 


Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κατηγόρησε τον Γ.Τράγκα για «συκοφαντική δυσφήμιση», επειδή όπως ισχυρίζεται, ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο Crash Radio, υποστήριξε ότι ο Α.Σκέρτσος ότι «με εντολή του πρωθυπουργού ενεργούσε ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης».

Είναι γεγονός ότι αν ακούσει κάποιος την εκπομπή του Γ.Τράγκα και ειδικά το συγκεκριμένο απόσπασμα, θα διαπιστώσει ότι δεν δήλωσε ή υπαινίχθηκε κάτι προσωπικά κατά του Α.Σκέρτσου. Ερωτήματα, αναφορικά με την σκοπιμότητα ανάληψης ειδικά από το πρωθυπουργικό γραφείο, της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών σε ότι αφορά τα ανήλικα ασυνόδευτα, με απόφαση του Κ.Μητσοτάκη το Νοέμβριο του 2019, έθεσε.

Δηλαδή ερωτήματα πολιτικής φύσεως.

Αλλά αυτό είναι πλέον μια υπόθεση που πλέον θα κριθεί στα δικαστήρια.

Η αρχική δήλωση του Γ.Τράγκα, πριν επεκτείνει το περιεχόμενο των μηνύσεων και αγωγών σε βάρος του Α.Σκέρτσου, έχει ως εξής: 

«Αργά το βράδυ πληροφορήθηκα ότι ο κ. Σκέρτσος κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση ισχυριζόμενος ότι προέβην σε χυδαία επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού και του ιδίου.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον νεοφανή σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη. Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την ενημέρωση μισό αιώνα και πλέον, είμαι πατέρας και παππούς και ασφαλώς ενδιαφέρομαι και έχω Συνταγματική υποχρέωση ως δημοσιογράφος να αναζητώ τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όταν βρίθουν τα δημοσιεύματα για κακοποίηση ανήλικων και ελέγχεται το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μαξίμου για αμέλεια και συγκάλυψη της κακοποιού δράσης ατόμων όπως ο κατηγορούμενος κ. Λιγνάδης.

Το «αυγό του φιδιού» δεν επωάζεται στην κριτική του Τύπου απέναντι σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Η μήνυση του κ. Σκέρτσου εναντίον μου έγινε με εντολή του κ. Μητσοτάκη, απαντώ λοιπόν με μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Θα καλέσω μάλιστα μεταξύ άλλων ως μάρτυρα υπεράσπισης τον αξιότιμο κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε "ξέραμε για τον κ. Λιγνάδη, τον απομακρύναμε αλλά δεν θέλαμε να λερωθεί το όνομά του"».

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)