Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μητσοτάκης για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Πόροι 57 δισ, 200.000 νέες θέσεις εργασίας, αύξηση ΑΕΠ 7% – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Πόροι 57 δισ, 200.000 νέες θέσεις εργασίας, αύξηση ΑΕΠ 7% – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

«Είναι ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας κατά 7% το ΑΕΠ εντός της επόμενης 6ετίας» σημείωσε.

«Πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη 170 συγκεκριμένων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με τέσσερις πυλώνες» χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίασή του, υπογραμμίζοντας πως «το σχέδιο δεν αφορά μόνο μια κυβέρνηση, αφορά όλη την Ελλάδα».

Συζητάμε, ανέφερε, για συνολικούς πόρους 57 δισεκ. ευρώ, αν προσθέσουμε στα 32 δισεκ. σε επενδύσεις και δάνεια ένα επιπρόσθετο σημαντικό κεφάλαιο 25 δισεκ. ευρώ που θα κινητοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα. «Συζητάμε για κάτι μεγαλύτερο από ένα 2ο ΕΣΠΑ» εξήγησε.

Αλλάζει, είπε ο πρωθυπουργός, ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας μετατρέποντάς τη σε εξωστρεφή και ανταγωνιστική, με ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος, με φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη και με έργα πνοής με κοινωνικό πρόσημο.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο: Greece 2.0 EL 31032021

«Είναι ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας κατά 7% το ΑΕΠ εντός της επόμενης 6ετίας» σημείωσε.

«Η ονομασία του σχεδίου παραπέμπει στην επανάσταση του αύριο: Ελλάδα 2.0 είναι η νέα εκδοχή της χώρας, η νέα εποχή που έρχεται, με πολλές μόνιμες, ποιοτικές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» τόνισε.


 

Οι τέσσερις αυτοί πυλώνες είναι οι εξής:

  • Ψηφιακή μετάβαση για το κράτος, επιχειρήσεις και τους πολίτες
  • Αύξηση απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας με αιχμή την υγεία  και την παιδεία
  • Πράσινη οικονομία, και
  • Την εκτίναξη της παραγωγικής/επιχειρηματικότητας δραστηριότητας

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)