Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Σήμερα οι έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για μετακινήσεις, καταστήματα και σχολεία

Σήμερα οι έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για μετακινήσεις, καταστήματα και σχολεία

 

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, καταστήματα και σχολεία από το Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και από τον Βασίλη Κικίλια. Συνεδρίαση η υποεπιτροπή επιδημιολόγων για την ανάλυση των στοιχείων και 13:30 εχει κληθεί η Ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές των μέτρων του lockdown. 

Κατά πάσα πιθανότητα οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα στις 6 το απόγευμα, ωστόσο σε περίπτωση που η συνεδρίαση κρατήσει περισσότερη ώρα οι ανακοινώσεις ενδεχομένως μετατεθούν για αύριο ή μεθαύριο.

Συνεδρίαση η υποεπιτροπή επιδημιολόγων για την ανάλυση των στοιχείων και 13:30 εχει κληθεί η Ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο φαίνεται να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Το πρώτο μέτρο που φαίνεται πως έχει κλειδώσει από αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η διαδημοτικές μετακινήσεις. Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα, από το Σάββατο οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους στέλνοντας τον κωδικό 6 χρησιμοποιώντας και το ΙΧ. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το ενδεχόμενο αύτο είπε χαρακτηριστικά χτες είπε «Κι εγώ θεωρώ ότι αν απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα έχουμε μικρότερους συνωστισμούς σε πλατείες και καφέ».

Στόχος, επίσης, είναι το άνοιγμα «με κάποιο τρόπο» και του λιανεμπορίου. Η εισήγηση που έχει καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων με φυσική παρουσία ύστερα από αποστολή μηνύματος στο 13032 και χρονικό όριο για τις αγορές, τις τρεις ώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Θα αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα.

Εάν υπάρχει ένα ενθαρρυντικό νέο, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ισορροπία στις εισαγωγές και στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής. Και βέβαια, το μεγάλο ενθαρρυντικό νέο, είναι ότι η διαδικασία του εμβολιασμού, η επιχείρηση «Ελευθερία», προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα εμβόλια, καθώς είναι γνωστό ότι υπήρξαν καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην παράδοση των εμβολίων.

Όμως οι Έλληνες προσέρχονται να εμβολιαστούν, τα εμβόλια έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας, θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος της ανοσίας το οποίο τελικά θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Και νομίζω ότι για όλους μας, είναι μεγάλη χαρά όταν βλέπουμε τις εικόνες κυρίως των πιο ηλικιωμένων συμπολιτών μας, βέβαια κατεβαίνουν βδομάδα-βδομάδα οι ηλικίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι πηγαίνουν, προσέρχονται να εμβολιαστούν και αποκτούν και οι ίδιοι αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που θα τους επιτρέψει και αυτοί να ξαναπάρουν τον έλεγχο των ζωών τους. Πάντα όμως, το τονίζω, τηρώντας τα βασικά μέτρα προστασίας, τις μάσκες, τις κοινωνικές αποστάσεις, την αποφυγή των συγχρωτισμών, αυτά είναι μέτρα τα οποία και όταν αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε πιο κανονικούς ρυθμούς, σίγουρα θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν μέχρι να φτάσουμε να έχουμε εμβολιάσει άνω του 50% των συμπολιτών μας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)