Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Χωρίς αποτελεσματικά μέτρα 9.600 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης

κορονοϊός

 
Προειδοποιεί ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για τη βρετανική μετάλλαξη και τα κρούσματα κορονοϊού

Την ανάγκη να ληφθούν ορθά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Αν δεν τα καταφέρουμε οι υπολογισμοί μας δείχνουν κορύφωση στις 15 – 18 Μαΐου, με 9.500 – 9.600 κρούσματα την ημέρα», προειδοποιεί ο κ. Σαρηγιάννης. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρακτορείο FM, ο κ. Σαρηγιάννης υπογραμμίζει πως «αν δεν λάβουμε περαιτέρω μέτρα ή αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την ανοδική πορεία, οι υπολογισμοί μας δείχνουν μία κορύφωση της εξέλιξης του βρετανικού στελέχους στις 15 - 18 Μαΐου, με 9.500 - 9.600 κρούσματα την ημέρα και πολύ γρήγορη πτωτική πορεία, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σε μία πολύ καλή κατάσταση επιδημιολογικά.

Διαβάστε επίσης: Self testing: Τι είναι και πώς θα το κάνουμε στο σπίτι - Τα υπέρ και τα κατά

Αυτό, όμως, είναι το χειρότερο σενάριο – σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης – και δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία περίπτωση. «Απλώς χτυπάω λίγο το καμπανάκι, γιατί έχουμε να κάνουμε με στελέχη που έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και για αυτό πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο αποφασιστικοί και πιο στοχευμένοι με τα μέτρα που παίρνουμε».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)