Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Άκαρπη η σύσκεψη



προς επιστράτευση 150 γιατρών από το υπ. Υγείας

 Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας και αντικείμενο τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση στα νοσοκομεία, που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα περί τους 55 έως 75 γιατρούς, ενώ όσοι γιατροί έχουν δικά τους ιατρεία και εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές δεν θέλουν να αφήσουν τις θέσεις τους για να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται πλέον στην επιστράτευση περίπου 150 γιατρών και οι σχετικές λίστες θα διαμορφωθούν στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη.


Η πίεση στο εθνικό σύστημα Υγείας παραμένει καθώς 649 συμπολίτες μας βρίσκονταν χθες Παρασκευή διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν αυξημένα, με 2.785 νέες μολύνσεις.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη, είχε κάνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι αν δεν προσέλθει ικανός αριθμός γιατρών από συγκεκριμένες ειδικότητες, δηλαδή πνευμονολόγοι, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί γιατροί, τότε θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επιστράτευση προσωπικού. 

Ωστόσο, ενώ χρειάζονται περί τους 200 γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι η εθελοντική συνδρομή των ιδιωτών γιατρών θα αμειφθεί γενναία με 2.000 ευρώ μηνιαίως, επιπλέον τις εφημερίες τους, που μπορεί να φτάσουν σε επιπλέον 1.300 ευρώ τον μήνα, με μπλοκάκι, ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ θα μπορούν να καθορίσουν πόσες ημέρες και ποιες την εβδομάδα μπορούν να εργαστούν στο ΕΣΥ, για πόσο χρονικό διάστημα κ.ο.κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)