Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Βίντεο αποκαλύπτουν το άγριο ξύλο - έφοδος και προσαγωγές στην πλατεία

Νέα Σμύρνη: Βίντεο αποκαλύπτουν το άγριο ξύλο - έφοδος και προσαγωγές στην πλατεία

 

Άγριο ξύλο δείχνουν τα βίντεο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αστυνομικούς να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες και να προχωρούν σε προσαγωγές μετά την αντίδραση πολιτών.

Ένταση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης επικράτησε σήμερα με αστυνομικούς να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες και να προχωρούν σε προσαγωγές μετά την αντίδραση πολιτών.

Γύρω στις τρεις μετά το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, έκαναν έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί απολάμβαναν τον καλό καιρό.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικο άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, ενώ έπεσε και ξύλο.

Μάλιστα, υπήρχε παντού κόσμος που βιντεοσκοπούσε την απροκάλυπτη βία.

Με τους πολίτες να μην μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους, οικογένειες με παιδιά επέλεξαν την πλατεία για μια βόλτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες.

Όταν κάποιοι αντέδρασαν στα πρόστιμα που έπεσαν και σε οικογένειες για τη βόλτα που έκαναν, οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με αστυνομικούς που προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Τα βίντεο δείχνουν τις βίαιες προσαγωγές και μάλιστα σε ένα από αυτά φαίνεται ένας νεαρός που φωνάζει «πονάω» ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν.


 

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων γράφει: «Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν ξαφνικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 15:00, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο άλσος της Νέας Σμύρνης.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έχουν γίνει, έως αυτή την ώρα, επτά προσαγωγές».

Αντιδράσεις κατοίκων και πορεία και περικυκλωση του ΑΤ Νέας Σμύρνης μετά την απροκλητη επίθεση ΔΙΑΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες» καταλήγοντας ότι «Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.

Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες.Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.»

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)