Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μήνυμα του Δ. Μπίνου για την Ημέρα της Γυναίκας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα που αγωνίζεται σε μια κοινωνία που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται να υφίστανται αδικίες εις βάρος της, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει υπάρξει.

 

Η Γυναίκα σήμερα διεκδικεί ισότιμα τον ενεργό της ρόλο και τα καταφέρνει με ό,τι κι αν καταπιάνεται. Είναι μάνα για τα παιδιά της, είναι αδερφή, σύζυγος. Είναι εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Κατέχει σημαντικά αξιώματα και συμμετέχει ισότιμα στα κοινά επιβάλλοντας την παρουσία της μέσα από σκληρή δουλειά.

 

Το μεγαλείο και την προσφορά όλων αυτών των γυναικών τα αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε όχι μόνο τον σεβασμό και την εκτίμησή μας αλλά και τον θαυμασμό μας για όσα πετυχαίνουν καθημερινά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη την ισότητα των δύο φύλων.

 

Δημήτρης Μπίνος

 

Επικεφαλής της Παράταξης "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"

 

πρ. Δήμαρχος Αλμωπίας

 

Μιλώντας το μεσημέρι στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ ο Δ. Μπίνος  εξήρε τις προσπάθειες των γυναικών , ενώ τις κάλεσε να συμμετάσχουν  στην τοπική αυτοδιοίκηση   επειδή το θέλουν και όχι   επειδή  το απαιτεί μόνο ο νόμος με τις ποσοστώσεις. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις γυναίκες με τις οποίες συνεργάστηκε. Ευχαρίστησε και την σύζυγό του , η οποία του συμπαραστέκεται   σε όλα τα εγχειρήματα του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)