Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Λίστα αναμονής για εμβόλιο: Ποιοι μπορούν να το κάνουν νωρίτερα

https://www.ieidiseis.gr/media/k2/items/cache/dd6dfbc831d8b00ed10b9520a0e08738_XL.jpg

 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα τρέχει εδώ και μήνες και έχει αποκαλυφθεί ότι «ημέτεροι» έκαναν πάρτι… εκτός σειράς με τα εμβόλια, ενώ τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει και λίστα αναμονής για ακυρώσεις ραντεβού.

Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «λίστα αναμονής» ώστε, σε περίπτωση ακύρωσης αλλού προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω facebook ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως, πλέον, όσοι έχουν κλεισμένο ραντεβού για εμβολιασμό θα μπορούν να μπουν σε λίστα αναμονής ώστε σε περίπτωση ακυρώσεων να κάνουν πιο γρήγορα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα επισημαίνει: «Καμιά δόση εμβολίου χαμένη. Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε Λίστα Αναμονής ώστε σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη τη χώρα και σύντομα θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα».

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74, ανοίγει τις επόμενες μέρες για 65-69

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών.

Είχε προηγηθεί κατά μία εβδομάδα η έναρξη των εμβολιασμών για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων.

Επιπλέον, αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών, καθώς η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων προβλέπεται να ανοίξει άμεσα.

Την 1η Απριλίου, εξάλλου, αρχίζουν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Η διαδικασία για το ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας, αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Την ημέρα του ραντεβού οι πολίτες οφείλουν:

Να φέρουν την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση των ραντεβού τους.

Επιπλέον, να φέρουν τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)