Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Self-tests: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών - Οι εταιρείες που κατέθεσαν φάκελο

Self-tests: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών - Οι εταιρείες που κατέθεσαν φάκελο

 

 Ολοκληρώθηκε η φάση της κατάθεσης των προσφορών για τα 10 εκατομμύρια self-tests. Τριάντα εταιρείες κατέθεσαν φακέλους.

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκατομμύρια self-tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Self test: Οι οδηγίες χρήσης και οι διαφορές από τα rapid

Τα self test θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν όλοι οι πολίτες από τα φαρμακεία σε λίγο καιρό και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, την περασμένη Παρασκευή έδωσε διευκρινιστικές οδηγίες.

Ο υφυπουργός Υγείας, τόνισε ότι τα self test θα κάνουν πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν μέχρι και τέσσερα τεστ το μήνα, ένα δηλαδή κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, επισήμανε τις διαφορές που έχουν από τα rapid test που πραγματοποιούν δωρεάν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε πως τα self test μπορούν να γίνουν χωρίς την παρουσία γιατρού-ειδικού, καθώς ο πολίτης μπορεί να το κάνει μόνος του. Ταυτόχρονα, γίνονται από την μύτη ή με την λήψη σάλιου, ενώ έχουν απλές οδηγίες.

sel-testing.gov.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, είσοδος με ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η πλατφόρμα ανοίγει στις αρχές Απριλίου, καθώς τότε θα διατεθούν τα self test στα φαρμακεία.

Οι πολίτες θα μπαίνουν στο sel-testing.gov.gr για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, μόνο σε περίπτωση που είναι θετικό.

Συγκεκριμένα, η είσοδος θα γίνεται με την χρήση ΑΜΚΑ και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης.

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νοσο COVID-19.

Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

«Είναι κυρίως ρινικά τεστ ή τεστ λήψης σάλιου, πολύ πιο απλά στη χρήση τους, με απλές οδηγίες χρήσης και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να τα χρησιμοποιήσει μόνος του», σημείωσε χαρακτηριστικά από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

 


Πηγή:  ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)