Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Την παραίτηση της Παπαευαγγέλου ζητά ο Πολάκης: «Ομολογία εγκλήματος» η δήλωση για τους εκτός ΜΕΘ θανάτους

Την παραίτηση της Παπαευαγγέλου ζητά ο Πολάκης: «Ομολογία εγκλήματος» η δήλωση για τους εκτός ΜΕΘ θανάτους

 

 

Την παραίτηση της κ. Παπαευαγγέλου ζητά ο Παύλος Πολάκης, μετά την αναφορά της πρώτης στο «πολύ μικρό ποσοστό» των θανάτων εκτός ΜΕΘ, το οποίο τοποθέτησε στο 20% των ασθενών.

Στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη βρέθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, με αφορμή τη δήλωση της, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό το βράδυ της Παρασκευής, πως «προφανώς υπάρχουνε και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν», που όμως αφορούν σε «πολύ μικρό ποσοστό, 20% νομίζω».

Δεν πρόκειται απλά περί άστοχης δήλωσης, αλλά για «ομολογία εγκλήματος» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη σελίδα του στο Facebook.

«Τόσο καιρό ρώταγα πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και κάνατε όλοι τα παγώνια, και δυστυχώς είναι παραπάνω από αυτό που λες (...).

Από που και ως που είναι λογικό και ανεκτό να πεθαίνει ο 1 στους 5 εκτός ΜΕΘ; Σε ποιο βιβλίο Ιατρικης είναι αυτό γραμμένο; Σε ποιο αξιακό κώδικα,πέραν των ναζί, υπάρχει αυτή η αντίληψη;», πρόσθεσε.

Ο ίδιος καλεί μάλιστα το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων να παραιτηθεί, λέγοντας: «κ. Παπαευαγγέλου παραιτηθείτε και από την Επιτροπή και από καθηγήτρια. Δε σας αξίζει ούτε η θέση ούτε ο τίτλος!».

Σημείωσε, δε, πως «όταν ο "επιστήμονας" προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία προετοιμασίας του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτακη, τελικά κατεβαίνει όλα τα σκαλοπάτια του επιστημονικού εξευτελισμού και βασικά της ανθρωπιάς!».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

polaki gia vanas

Η επίμαχη δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου, σύμφωνα και με την επίσημη απομαγνητοφώνηση του Υπ. Υγείας, είναι η ακόλουθη:

«Προφανώς υπάρχουνε και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό όμως των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)