Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Κυριακή βράδυ: Η εικόνα που κόβει την ανάσα

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Κυριακή βράδυ: Η εικόνα που κόβει την ανάσα

 

 

Τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά στον «Ευαγγελισμό» που απόψε εφημερεύει. Μια συγκλονιστική εικόνα μέσα από το νοσοκομείο. 

 

Πάρα πολλά ασθενοφόρα καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο στην είσοδο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το οποίο σήμερα έχει γενική εφημερία.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Κωνσταντίνα Ρωμανά, αναισθησιολογος του νοσοκομείου στο Facebook, είναι ενδεικτική της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού.

Η ίδια έγραψε στα social media: «Γενική εφημερία... Ώρα 20.30... Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει...»

 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Κυριακή οι διασωληνωμένοι ήταν 674, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και με εικόνες όπως αυτή, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε επιστράτευση ιατρών, σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί -όσο είναι δυνατόν- η κατάσταση στο ΕΣΥ το οποίο πλέον είναι εκτός ορίων. 

Άλλωστε, για δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλώντας σε επίταξη - επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα - σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται και σήμερα, Σάββατο 20 Μαρτίου, εκτός ΜΕΘ.

«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας στην Αττική, 800 χιλιόμετρα μακριά, για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο κ Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα. Να επιστρατεύσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ότι  «είναι ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες γεμάτες και δεν επαρκούν» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και έδωσε τη μαύρη λίστα στη δημοσιότητα:

-Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Γεμάτη η ΜΕΘ

-Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Γεμάτη η ΜΕΘ.

-ΚΑΤ: Μία κλίνη διαθέσιμη

-Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Ερυθρός: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Νίμιτς: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Ελπίς: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Δύο κενές

-Νοσοκομείο Σωτηρία: Δύο κενές

-Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Τζάνειο: Γεμάτη

-Νοσοκομείο Αττικό: Γεμάτη

-Θριάσιο Νοσοκομείο: Γεμάτη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Και στα πετσομπουκωμενα μέσα πληροφοριστε τις πέντε τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς όμως ανοίγουν τα νυχάδικα.
    Θα μας στείλει το γκαντεμοκούταβο με νύχι σένιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)