Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

«ΔΙΕΞΟΔΟΣ» για τους πληγέντες αγρότες, στην Κεντρική Μακεδονία,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 


 

«Πράξεις για την Μακεδονία»: «Πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» για τους πληγέντες αγρότες, στην Κεντρική Μακεδονία, προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλα βρέθηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα, μετά τον παγετό και, αμέσως μετά την χαλαζόπτωση, ο Χρήστος Παπαστεργίου, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στηρίζοντας τους πληγέντες από τις καιρικές συνθήκες αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Παπαστεργίου, επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες και συνομίλησε με αγρότες και θεσμικούς εκπροσώπους τους, επιχειρώντας να συμβάλει στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκίνησε από την Αριδαία, όπου (συνοδευόμενος από τον υπ. περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιάννη Ανεστάκη και τον κ. Λάκη Προκοπίδη Δημοτικό Σύμβουλο Αλμωπίας και γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Πέλλας,) συζήτησε με τον κ. Γιάννη Χαντζή, ταμία του Αγροτικού Συλλόγου και αγρότες της περιοχής.

Στην Αραβησσό η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα, παρουσία του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας κ. Παναγιώτη Ζαρογουλίδη και του προέδρου της Κοινότητας Γιάννη Γεροκώστα. Εκτός από τα αγροτικά προβλήματα ο πρόεδρος της Κοινότητας, αναφέρθηκε και σε θέματα υποδομών, όπως η αποχέτευση και στην πανδημία.

Ακολούθησε, επίσκεψη στο Ν. Μυλότοπο και στην Κρύα Βρύση, όπου, μεταξύ άλλων, στην πρότυπη οικοτεχνία κατασκευής πούρων Vamma Del Sol, συζήτησε με τον καλλιεργητή καπνού και πρωτοπόρο αγρότη κ. Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, μαζί με τον κ. Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου, γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, ο κ. Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γιάννη Χαντζή, ταμία του Αγροτικού Συλλόγου Αριδαίας, τον κ. Λάκη Προκοπίδη Δημοτικό Σύμβουλο Αλμωπίας και γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Πέλλας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αραβησσού κ. Γιάννη Γεροκώστα και όλους όσοι μετείχαν στις συναντήσεις.

Η καταστροφή είναι πρωτοφανής. Η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει αντιδράσει, κατά τα πρότυπα του 2003.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος όμως αφορά και την Περιφέρεια. Ο κ. Τζιτζικώστας, πρέπει να αντιληφθεί ότι οι επιστολές αβροφροσύνης προς τον κ. Μητσοτάκη δεν λύνουν το πρόβλημα. Τον καλώ να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση προγράμματος, ανάλογο του «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», χωρίς τα λάθη, τις αστοχίες και τις σκοπιμότητες εκείνου, ώστε όλοι οι πληγέντες αγρότες, να λάβουν ως μη επιστρεπτέα προκαταβολή, έγκαιρα, το κεφάλαιο που απαιτείται για την προετοιμασία και ολοκλήρωση της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου. Εμείς θα είμαστε διαρκώς εδώ, να προτείνουμε λύσεις και να ελέγχουμε την κάθε εξουσία».

Σημειώνεται ότι οι απρόβλεπτες και καταστροφικές για την εποχή καιρικές συνθήκες που έπληξαν τις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Ημαθίας, τόσο το μήνα  Μάρτιο (24-25 και 26), τον Απρίλιο (8-9 και 10) και την τελευταία χαλαζόπτωση (21-4), είχαν ως αποτέλεσμα τη ολοσχερή και ολοκληρωτική καταστροφή της αναμενόμενης παραγωγής κυρίως των δενδροκαλλιεργειών.

Για το λόγο αυτό η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» και ο επικεφαλής της, Χρήστος Παπαστεργίου, ζήτησαν την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες από την διοίκηση της Περιφέρειας Κ.Μ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)