Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Lockdown στο Πάσχα: Νέα μέτρα για μετακινήσεις ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Lockdown στο Πάσχα: Νέα μέτρα για μετακινήσεις ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

 

Όλα τα νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, αλλά και για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, οι οποίες και απαγορεύονται, για την κατάργηση των SMS για ψώνια από τη Δευτέρα, για το άνοιγμα των mall, αλλά και για της μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει πάλι σήμερα και στο επίκεντρο θα βρεθούν 

  • Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων
  • Οι διαδημοτικές μετακινήσεις
  • Η κατάργηση των ραντεβού για ψώνια

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι θετικό και αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν τα Mall.

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού click inside μάλλον θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο αν και υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί και την Μ. Εβδομάδα,

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει όλα τα νέα μέτρα και θα τα εξειδικεύσει. Ειδικά τα μέτρα για το Πάσχα, ενώ θα αναφερθεί σε σχέδιο εντατικών ελέγχων στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα φυγής πολιτών. Κάποιοι ενδεχομένως να αψηφίσουν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων και να εκδράμουν στο χωριό για το Πάσχα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, τα μέτρα που ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη μεγάλη εβδομάδα σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν το περυσινό Πάσχα, καθώς θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι επιστρατεύσουν ακόμη και ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» δήλωσε χθες στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο -που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε- ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Σχετικές ανακοινώσεις και περαιτέρω διευκρινίσεις αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)