Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Η Μενδώνη απαντά για την πινακίδα στην Ακρόπολη: «Δολοφονία χαρακτήρος και fake news»

 Η Μενδώνη απαντά για την πινακίδα στην Ακρόπολη: «Δολοφονία χαρακτήρος και fake news»

 

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόβλεψη στο άρθρο 9 της σύμβασης δωρεάς που υπέγραψε η Λίνα Μενδώνη με το Ίδρυμα Ωνάση για να τοποθετηθεί πινακίδα στην Ακρόπολη.

Για «στοχοποίηση» και «δολοφονία χαρακτήρος» κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη Λίνα Μενδώνη και την επιγραφή στην Ακρόπολη.

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού και προσθέτει:

«Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα όχι.»

«Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, συνοδεύει την ανακοίνωση με μια φωτογραφία από την πινακίδα που θα τοποθετηθεί:

RGHDFHDG

 Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 9 της σχετικής σύμβασης ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70χ40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του Δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του Ιδρύματος».

arthro9

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να δοθεί το όνομα της κ. Μενδώνη σε μια Καρυάτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μετονομασθεί το Ερέχθειο σε Λιγνάδειο.

      Διαγραφή

(3)