Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται μπόρες, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσουν»


 

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι ο καιρός αλλάζει απότομα και φέρνει ακραία φαινόμενα, όπως βροχές και χαλάζι. Αναλυτικά η πρόγνωση του.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στον καιρό της Πέμπτης και σημείωσε ότι αλλάζει ιδιαίτερα απότομα σε ορισμένες περιοχές, καθώς θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως τα έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν στην Βόρεια Ελλάδα και μπορεί να φτάσουν μέχρι την Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «η Πέμπτη θα ξεκινήσει πάρα πολύ καλά με λιακάδα, σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Ίσως δούμε μικρή θολούρα και αραιές συννεφιές, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Όσο βαδίζουμε στις μεσημεριανές ώρες θα εμφανιστεί μία αστάθεια του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Εκεί θα εμφανιστούν μπόρες και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα, ως το τέλος της ημέρας».

Παράλληλα, τόνισε πως «όσο περνάει η ώρα τα φαινόμενα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από ανέμους και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας».

«Η Πέμπτη θα κυλήσει ομαλά με δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, κοντά στα 4 με 5 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου για την Αττική ανέφερε πως «η ημέρα θα ξεκινήσει με πάρα πολύ καλό καιρό με λιακάδα και κάποια σχετική θολούρα. Θα εμφανιστούν λίγες αραιές συννεφιές, ενώ το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι 4 με μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 με 32 βαθμούς Κελσίου».

Ακόμη, για την Θεσσαλονίκη πρόσθεσε ότι «θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η υγρασία, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα και λίγες αραιές συννεφιές. Στη Κεντρική Μακεδονία ο καιρός αναμένεται να γίνει άστατος και πρώτα στα ορεινά με μπόρες και καταιγίδες. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές νυχτερινές ώρες, τόσο περισσότερες περιοχές θα επηρεαστούν όπως η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αυτά τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 με 28 βαθμούς Κελσίου».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)