Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Πρόβλεψη για πάνω από 1.000 κρούσματα ξανά από Σεπτέμβρη

Πρόβλεψη για πάνω από 1.000 κρούσματα ξανά από Σεπτέμβρη

 
 
Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού από Σεπτέμβρη. Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η μετάλλαξη Δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς και στη χώρα μας καθώς οι περισσότεροι συμφωνούν πως θα επικρατήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου πράγμα που μπορεί να σημαίνει νέα δεδομένα για τα κρούσματα αλλά και την διαχείρισή της πανδημίας.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 28/6 στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι πράγματι τα επικαιροποιημένα μοντέλα δείχνουν επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ ανέφερε πως μέχρι το Σεπτέμβρη δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 1.000. Παράλληλα σημείωσε πως το ζήτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού ή θα καταφέρουμε να την τιθασσεύσουμε νωρίτερα. «Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Όπως είπε μάλιστα σύμφωνα με υπολογισμούς ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο αλλά δεν θα είναι αρκετό καθώς πρέπει να πιάσουμε ποσοστά πάνω από 80%.

Tα λεγόμενα του καθηγητή Σαρηγιάννη επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Σουρβίνος κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβούν παράλληλες δράσεις με πρώτη και κύρια την εμβολιαστική μετάλλαξη η οποία και θα πρέπει να επιταχυνθεί. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)