Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Καταργήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας - Βαριά σκιά από τη μετάλλαξη Δέλτα

Καταργήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας - Βαριά σκιά από τη μετάλλαξη Δέλτα

Πάνος Ευθυμιάδης

Επιμέλεια 

Καταργήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα τα βράδια, γεγονός που σημαίνει το τέλος του lockdown. Την ίδια ώρα η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου μέσα στο καλοκαίρι.

Καταργήθηκε, μετά από πολλούς μήνες, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα, ενώ νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, από σήμερα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, δεν υποχρεούνται να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test), εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Παράλληλα, από σήμερα αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 άτομα που ίσχυε.

Όσον αφορά τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Βαριά σκιά από τη μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα ρίχνει βαριά τη σκιά της σε όλο τον κόσμο και έχει σημάνει συναγερμός, ενώ πετάξαμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Πλέον είναι διάχυστος ο φόβος για νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, αφού η μετάλλαξη αυτή είναι τρεις φορές πιο μεταδοτική .

Πολλές χώρες - και η Ελλάδα - ανακοίνωσαν την άρση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη χρήση μάσκας και για τους πλήρως εμβολιασμένους με την παράλληλη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Η Δέλτα ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο στην Ινδία. Πλέον έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 92 χώρες.

Μάλιστα η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» στο Ισραήλ, σε μία χώρα-πρότυπο ως προς τους εμβολιασμούς, καθώς νοσούν ακόμα και εμβολιασμένοι κι αυτό είναι που οδήγησε τις αρχές στην επαναφορά των μέτρων.

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει σε Πορτογαλία και Ρωσία. Ειδικά για τη Ρωσία, μετά το «μάλωμα» της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, αποφασίστηκε να ζητούνται επιπλέον έλεγχοι για τους Ρώσους που έρχονται στην Ελλάδα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)