Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Τσίπρας: Θέλουν να φιμώσουν τα στόματα που λεν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη και ο Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής

Τσίπρας: Θέλουν να φιμώσουν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη και ο Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής

Για πρωτοφανή φίμωση κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη διακοπή της συνεδρίασης από τον Κωνσταντίνο Τασούλα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου», ανάφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου», είπε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη διακοπή της συνεδρίασης από τον Κωνσταντίνο Τασούλα και πριν προλάβει να μιλήσει για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο,όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του».

Στη συνέχεια τόνισε: «Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της.Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας.  Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί - και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει. Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο. 

Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων».

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνεις Κούλαρε.
    Φάε τα λεφτά και μη σε νοιάζει.
    Σιγά που θα δώσουμε και αναφορά.
    Άσε τον τσιπρακο να φωνάζει.
    Φάε κι άλλα τόσα και μη στεναχωριέσαι.
    Τα ζώα πάλι θα μας ψηφίσουν ρε άρχοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)