Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμός κατ' οίκον: Μπόνους 20 και 50 ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

Εμβολιασμός κατ' οίκον: Μπόνους 20 και 50 ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

 
Είκοσι ευρώ σε γιατρούς που θα κάνουν εμβολιασμούς στο ιατρείο τους και 50 ευρώ σε όσους συμμετέχουν στους κατ' οίκον εμβολιασμούς πολιτών που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το «αναιμικό» ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να συμμετέχουν στον κατ’ οίκον εμβολιασμό των πολιτών που δεν είναι σε θέση να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε νέα κίνητρα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι ο γιατρός που θα κάνει εμβολιασμό στο ιατρείο του θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε έναν, ενώ αν συμμετέχει στην καμπάνια θα λαμβάνει 50 ευρώ.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN ο κ. Κικίλιας. Και συμπλήρωσε:

«Η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι' αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ πιέστηκε, αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει. 

Πηγή: OPEN

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Μαλώνει όλον τον κόσμοα και τα χώνει σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
    Τι λαμάρια είνα αυτοί ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)