Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Λαγουβάρδος: Τη Δευτέρα 2/8 η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα - Που θα φτάσει ο υδράργυρος

Λαγουβάρδος στο iEidiseis: Τη Δευτέρα 2/8 η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα - Που θα φτάσει ο υδράργυρος

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Γράφει ο  

 
Ο    καύσωνας είναι εδώ και ο Κώστας Λαγουβάρδος, ήταν ξεκάθαρος. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Αντιμέτωπη με έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων ετών είναι η χώρα μας με τα δύσκολα - δυστυχώς- να είναι μπροστά μας.

Οι θερμοκρασίες σήμερα ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς και σύμφωνα με το meteo.gr, οι περιοχές ήταν:

Αρφαρά Μεσσηνίας 42,5

Αστέρι Λακωνίας 42,4

Σπάρτη 42,3

Άργος 42,1

Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 41,8

Κόνιτσα 41,8

Λουτράκι 41,7

Ηλιόλουστο Κιλκίς 41,6.

Ωστόσο, ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο iEidiseis τόνισε ότι αυτός ο καύσωνας δεν έχει φτάσει ακόμη στο «πικ» και αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς.

«Η πιο θερμή μέρα θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς» και αυτό θα λάβει χώρα σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Πελοπόννησος, η Κεντρική Μακεδονία, η Νότια Κρήτη ακόμη και σε κάποια νησιά των Δωδεκανήσων. Τις επόμενες μέρες πάντως και έως τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας θα έχουμε πολύ ζέστη, με την θερμοκρασία να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. «Δεν θα ξεπεράσει όμως τους 45 βαθμούς» κατέληξε ο κ. Λαγουβάρδος.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ακραία την θέση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί η Δευτέρα αργία λόγω των ειδικών συνθηκών ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε: «Είμαι υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης. Φανταστείτε τον κόσμο να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου ή να είναι μέσα σε ένα λεωφορείο με θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 45 βαθμών. Ξέρετε» συμπλήρωσε «δεν έχουν όλοι την άνεση της χρήσης του αυτοκινήτου μας και του κλιματιστικού που σου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να βρεθείς στο γραφείο σου». Και κατέληξε:

«Είχαμε 6 μήνες lockdown, δεν θα μας πειράξει αν μια μέρα κάποιοι άνθρωποι παραμείνουν στο σπίτι τους». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)