Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: «Κοκκίνισε» η Ελλάδα, «βαθύ κόκκινο» για τα νησιά του Αιγαίου - Οι χάρτες του ECDC

Κορονοϊός: «Κοκκίνισε» η Ελλάδα, «βαθύ κόκκινο» για τα νησιά του Αιγαίου - Οι χάρτες του ECDC

Πάνος Φλώκης

Γράφει ο

«Καμπανάκι» κρούει το ECDC για την Ελλάδα, καθώς «κοκκίνισε» πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πλέον περιλαμβάνει τα νησιά του Αιγαίου στο «βαθύ κόκκινο». Αναλυτικά οι χάρτες.

Το ECDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς χάρτες που δίνει στη δημοσιότητα κάθε εβδομάδα, η πανδημία επανακάμπτει σημαντικά.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων «κοκκίνισε» πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έβαλε στο «βαθύ κόκκινο» τα νησιά του Αιγαίου.

Οι μόνες περιοχές στις οποίες η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και είναι στο «κίτρινο», είναι οι εξής:

- Στερεά Ελλάδα

- Εύβοια

- Θράκη

- Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στο 1-3,9%.

Έτσι, η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, το «φρένο» στους εντατικούς ρυθμούς εμβολιασμού, η έλλειψη μέτρων πρόβλεψης της πανδημίας και ο μη έλεγχος τήρησης των περιορισμών, φέρνουν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση.

-Κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για 14 ημέρες

1 ECDC 29 7 2021

-Ποσοστά τεστ ανά 100.000 κατοίκους

2 ECDC 29 7 2021

-Ποσοστά θετικότητας

3 ECDC 29 7 2021

Η στάση της Ελλάδας

Λίγη ώρα πριν δημοσιευθούν οι χάρτες του ECDC, ο Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως εντοπίζει σε νησιά των Κυκλάδων και ότι πρέπει να περιοριστεί η θετικότητα για να αποφευχθούν περιοριστικά μέτρα τύπου τοπικού lockdown όπως έγινε στη Μύκονο.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πλέον είναι στο «κόκκινο» και η Τήνος, μαζί με την Ίο και την Πάρο, όπου η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5%. «Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα», «θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», ανέφερε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. Για την Κρήτη, επισήμανε πως η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η κατάσταση στα τρία νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να μην εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα τύπου μίνι lockdown στη Μύκονο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)