Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σύλληψη Χρήστου Παππά: Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κάτια Νιάκαρη

Επιμέλεια

   
 Φωτογραφίες από το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς.

Συνελήφθη απόψε στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε σπίτι.

Αυτήν τη στιγμή, ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος φέρεται να κρυβόταν σε σπίτι της περιοχής του Ζωγράφου, βρίσκεται στο 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου κρατείται. Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί και ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Πληροφορίες σημειώνουν πως τον έκρυβε στην οικεία της μια Ουκρανή, 52 ετών, η οποία είχε λάβει προσφάτα την ελληνική υπηκοότητα και δη ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων. Η εν λόγω γυναίκα, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της γειτονιάς ανέφεραν ότι έβλεπαν την 52χρονη να βγάζει βόλτα το σκυλί της, ωστόσο, αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι σχεδόν πάντα τα παντζούρια του ισογείου διαμερίσματος ήταν κλειστά . Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος ήταν μια ελληνική σημαία.

Φωτογραφίες από το σπίτι όπου κρυβόταν:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

xristos pappas spiti

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Από την εξαφάνιση στη σύλληψη

Στις 22 Οκτωβρίου του 2020, λοιπόν, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξεκίνησε η διαδικασία της σύλληψης των μελών της «Χρυσής Αυγής».

Εν συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε πως το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά από την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου παρέστη στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Σήμερα (1/7) το βράδυ, η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον χρυσαυγίτη φυγά, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από προσώπου γης από την 1η Οκτωβρίου του 2020, κι έκτοτε αναζητείτο από τις Αρχές μέχρι και τη σημερινή νύχτα.

Έτσι, ύστερα από εννέα ολόκληρους μήνες, ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα στην Ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει τέλος, με τον σκληροπυρηνικό νεοναζί να παίρνει επιτέλους τον δρόμο για το κελί που τον περιμένει στη φυλακή.

Με την σύλληψή του ενεργοποιήθηκε το ένταλμα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και ο εισαγγελέας θα διατάξει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αυτές είναι οι ποινές της ηγετικής ομάδας:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες.

Ιωάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες.

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες.

Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες.

Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες.

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2020 είχε εκδοθεί και διενθές ένταλμα σύλληψης.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, θα ξανασμίξει με τα υπόλοιπα καταδικασθέντα μέλη της «Χρυσής Αυγής» πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα καταδίκης του: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη.

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς», ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Το έκρυβε μια Ουκρανή το λέσι!
    Αχαααααααααααααααααααα
    Και φώναζε έξω οι ξένοι.
    Μέσαααααααααααααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)