Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ο Ν.Τζανάκης ομολόγησε πως χτίζουμε ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα: Γιατί βιάζονται να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό

Ο Ν.Τζανάκης ομολόγησε πως χτίζουμε ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα: Γιατί βιάζονται να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό

 Γράφει: Θάνος Νικηταράς

 «100.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα» λέει ο Ν.Τζανάκης

Σε μια ομολογία που δημιουργεί πολλά ερωτήματα (αλλά δίνει και απαντήσεις) τόσο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το κλίμα «τρομοκρατίας» που κυριαρχεί στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης καθώς υποστήριξε πως έχουμε εξαψήφιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων στην κοινότητα. «Για να έχουμε 20.00 κρούσματα ακόμα και αν η θετικότητα πάει στο 8% ή 10% πρέπει να κάνουμε 200.000 τεστ την ημέρα. Είναι ένα υπερβολικό νούμερο, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει. Λέμε για 3.000 κρούσματα με τον υπάρχον σύστημα στα τεστ. Αν κάνουμε 200.000 τεστ αυτόματα τα κρούσματα θα ανέβουν στα 6.500 με 7.000. Μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα. Αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν την νόσο» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τι σημαίνει αυτό; Ο κορωνοϊός είναι μια ίωση η οποία διαρκεί περίπου 14-15 ημέρες, άρα θεωρητικά αυτό το δεκαπενθήμερο κόλλησαν περίπου 100.000 άτομα κορωνοϊό. Το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει υψηλό εδώ και πολλούς μήνες (τουλάχιστον από τον Νοέμβριο) και άρα δεν είναι απίθανο οι αριθμοί των πραγματικών κρουσμάτων και των προηγούμενων μηνών να ήταν παρόμοιο. Άρα ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο καθηγητής Επιδημιολογίας στο Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει πως «δεν έχουμε καλή επιδημιολογική επιτήρηση για να ξέρουμε πόσοι έχουν μολυνθεί, υποθέτω πως είναι περίπου το 30% (του πληθυσμού)». 

Συνεχίζοντας πως «είναι από 15% έως 45%», ενώ τόνισε πως «σε αυτή τη φάση θα προτιμούσα να είναι 45%, όχι ότι θέλω να μολυνθούν οι άνθρωποι, αλλά γιατί αν είναι 15% αφήσαμε τους πολύ ευάλωτους να σαρωθούν, όσο πιο προχωρημένοι είμαστε αυτή τη στιγμή στο ποσοστό, τόσο έχουμε κάποια κάλυψη από τη φυσική ανοσία».

Όπως όλα δείχνουν μάλλον μάλλον έχει νοσήσει περίπου το 30%, κάτι που σημαίνει πως ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει περάσει τον κορωνοϊό και δεν το έχει καταλάβει! Αυτοί οι πολίτες έχουν φυσική ανοσία και δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν, ασχέτως -είτε λόγω της οδηγίας της κυβέρνησης (για μια δόση), είτε επειδή δεν το γνώριζαν ότι είχαν νοσήσει- πολλοί απ' αυτούς έχουν εμβολιαστεί. 

Με πρόχειρους υπολογισμούς μπορούμε να δούμε πως στα τέλη του 2021, ή έστω στις αρχές του 2022, θα έχουμε αποκτήσει φυσική ανοσία στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν είχε εμβολιαστεί κανείς! Άλλωστε αυτό είχε πει μέσα σε άκρες και ο Νίκος Σύψας σε πρόσφατη συνέντευξη του. Μάλιστα εάν η μετάλλαξη Δέλτα είναι όσο μεταδοτική όσο λένε τότε η φυσική ανοσία θα χτιστεί ακόμα πιο νωρίς! Ενώ να μην ξεχνάμε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο ο original κορωνοϊός.

Κάπου εδώ δημιουργούνται τα ερωτήματα και οι απαντήσεις, καθώς εάν όντως η Ελλάδα φτάσει στο σημείο της ανοσίας της αγέλης, τότε... γιατί να εμβολιάσει μαζικά τον πληθυσμό; Εάν ο κόσμος βλέπει πως δεν καταγράφονται κρούσματα και θάνατοι τότε γιατί να εμβολιαστεί μαζικά; Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η Σουηδία μας δείχνει πως όντως μπορούμε να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης.

Αντιθέτως το Ισραήλ και η Βρετανία που έτρεξαν τους εμβολιασμούς πλέον αποδέχονται πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν μπορούν να χτίσουν τείχος ανοσίας καθώς και μεταδίδεις και μολύνεσαι και αποφάσισαν να διαχειρίζονται τον κορωνοϊό όπως και την γρίπη. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη αγοράσει 30 εκατ. εμβόλια (δηλαδή για να εμβολιάσει με 3 δόσεις όλους τους Έλληνες) και ήδη προωθεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εάν τελικά η Ελλάδα κατάφερνε να φτάσει στην ανοσία με την φυσική νόσο καταλαβαίνουμε πως πολλά εκατ. εμβόλια θα κατέληγαν στο κάλαθο των αχρήστων, όπως και τα σχέδια για πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Οπότε ίσως εδώ να βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημα... γιατί βιάζονται να εμβολιάσουν τους πάντες στα μέσα του καλοκαιριού. Να σημειωθεί εδώ πως χώρες (όπως το Ισραήλ) αντιμετωπίζουν τις προηγούμενες ημέρες πρόβλημα με τα εμβόλια που λήγουν, παρόλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται (αλλά ούτε διαψεύδεται) πως τέτοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα ήδη έχει εμβολιαστεί με μια δόση το 50% του πληθυσμού και με δύο δόσεις το 40% του πληθυσμού, κάτι που δεν έχει δείξει να αποτρέπει τις μολύνσεις, καθώς όπως είπαμε προηγουμένως οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, αλλά ίσως στο να έχει βοηθήσει στο να υπάρχουν λιγότερες νοσηλείες. 

Όπως όλα δείχνουν ο κορωνοϊός δεν θα φύγει ποτέ, παρόλα αυτά θα έχουν αποκτήσει αντισώματα μέσω της φυσικής νόσησης πολλοί πολίτες, ενώ οι πιο ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να εμβολιάζονται, όπως το κάνουν και με την γρίπη. Τα προαναφερόμενα κράτη το αποδέχονται πλέον αυτό, ελπίζουμε πως -έστω και με καθυστέρηση- θα το καταλάβουν και στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχου και απλές, φθηνές θεραπείες που κάνουν ακόμα λιγότερο θανατηφόρα τη νόσο, θυμηθείτε την σχετική συνέντευξη του Κ.Πουλά στο pronews.gr.

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)