Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Στο ειδικό δικαστήριο ο Παππάς - Διαρροές από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Στο ειδικό δικαστήριο ο Παππάς - Διαρροές από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

 
 
 
 
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον Νίκο Παππά. Την άσκηση ποινικής δίωξης αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στη ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (14/7) συμμετείχαν 277 βουλευτές, εκ των οποίων «ναι» ψήφισαν 178 και «όχι» 86, ενώ 12 ψήφοι ήταν «παρών».

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που είχαν ταχθεί υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παππά, αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 καθώς ο κ. Παππάς δεν δικαιούτο να ψηφίσει), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια, και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25. Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης δίωξης. Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Έτσι, μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Παππάς: Ξέρατε ότι θα οδηγηθείτε σε φιάσκο

«Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να γκρεμίσει και να ανακαλέσει τις κατηγορίες» είπε ο Νίκος Παππάς στην 48λεπτη ομιλία του, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η νομοθεσία του για τις τηλεοπτικές άδειες θωρακίστηκε από το ΕΣΡ και το ΣτΕ, παραμένει εν ισχύ, παρά τις τότε αντιδράσεις της ΝΔ, και επειδή η κυβερνητική πλειοψηφία στην προανακριτική ομολόγησε ότι δεν βρήκε επαρκείς ενδείξεις για το κακούργημα της δωροληψίας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ, ανέφερε: «Γνωρίζατε ότι θα οδηγηθείτε σε φιάσκο. Γι' αυτό είχατε συμπεριλάβει και την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ως αερόσακο στη σύγκρουσή σας με την αλήθεια». «Τώρα προσπαθείτε να μας αποδώσετε πολιτικές ευθύνες για μία υπόθεση που περιγράφεται με την παροιμία εκοιλοπόνα το βουνό και γέννησε έναν ποντικό».

Τσίπρας: Στο εδώλιο στη συνείδηση του λαού δεν κάθεται ο Παππάς, αλλά ο Μητσοτάκης για τα χατίρια της διαπλοκής

Παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016 έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Εστιάζοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)