Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Σαμαράς αμφισβητεί Μητσοτάκη... - Mήνυμα Μητσοτάκη από το Costa Navarino στον Σαμαρά κατά το Antinews!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταθέτει την ένταση στην Κύπρο και ο Αντώνης Σαμαράς “ξαναχτυπά” με αιχμές κατά της εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία νέα προσπάθεια να... διεκδικήσει για εαυτόν το ρόλο του “πατριωτικού” εσωκομματικού πόλου στη Νέα Δημοκρατία.

Η ελληνική πλευρά, σε στενή συνεργασία με τη Λευκωσία, ξεκίνησε χθες την “επιχείρηση διεθνοποίησης” του θέματος των Βαρωσίων, καθώς με τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης η Άγκυρα παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Αθήνα προσβλέπει ιδίως στην έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, με την υφυπουργό Εξωτερικών των οποίων, Βικτόρια Νιούλαντ επικοινώνησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Σαμαράς πάντως σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι: “Είναι φανερό ότι δεν αρκούν πια ούτε οι "συστάσεις" και η "έκφραση ανησυχίας" των "φίλων κι εταίρων", ούτε η "πολιτική ίσων αποστάσεων" κάποιων παραδοσιακών μας συμμάχων.” Και αμφισβήτησε ευθέως τόσο την επιλογή Μητσοτάκη να ανοίξει ο ίδιος δίαυλο επικοινωνίας με Ερντογάν, όσο και το deal για ένα καλοκαίρι χωρίς εντάσεις.

“Ο Ελληνισμός, σε Κύπρο κι Ελλάδα, συνειδητοποιεί ότι παρά τις προσπάθειες "κατευνασμού", παρά τις προσδοκίες για "ήσυχο καλοκαίρι", ο Ερντογάν απτόητος συνεχίζει να επιχειρεί την επιβολή κυριαρχίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Υποστήριξε δε με νόημα ότι: “Όσο ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει απτόητος την πολιτική του, ο επίσημος διάλογος μαζί του δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.”

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε μάλιστα ότι: “Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να είναι "αιχμάλωτες" των τουρκικών προκλήσεων και απειλών. Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν όμως να είναι ούτε κι "αιχμάλωτες" μικρών ομάδων πίεσης που προωθούν συστηματικά την πολιτική της "αποδοχής τετελεσμένων", του κατευνασμού και της υποταγής.”

Το τελευταίο “καρφί” ερμηνεύθηκε ότι αφορά τους πασοκογενείς της στενής ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, με πρώτο τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών στη ΝΔ για τις τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα. Βέβαια, οι σαμαρικοί στο παρελθόν είχαν εξαιρετικές σχέσεις τόσο με το γιωργοπαπανδρεϊκό όσο και με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ- με το δεύτερο άλλωστε ο κ. Σαμαράς συγκυβέρνησε. Όμως, παραγκωνισμένος από την ηγεσία Μητσοτάκη πλέον, ο Μεσσήνιος πολιτικός θέλει να παρουσιάζεται ως εκφραστής της “πατριωτικής δεξιάς”. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς τον περασμένο Ιανουάριο είχε διαφωνήσει με την έναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και με το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη. Είχε επίσης διαμηνύσει ότι δεν θα ψήφιζε τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, κάτι που όμως δεν θα έπραττε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εξ ου και έχουν παραπεμφθεί για τα καλά στις καλένδες.

Θα μπορούσε η Ιστορία να επαναληφθεί και ο κ. Σαμαράς να ρίξει και δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αυτό είναι φυσικά απίθανο. Όμως ο Μεσσήνιος είναι σαφώς αποφασισμένος να παίζει εσωκομματικό ρόλο και δεν θα είναι προφανώς η τελευταία αιχμή του για θέματα εξωτερικής πολιτικής...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr
 

Antinews: Ο Μητσοτάκης δεν πήγε στο Costa Navarino για βουτιές αλλά … για να στείλει μήνυμα στον Σαμαρά!

Ενώ μια άλλη διάσταση δίνει ο γνωστός δεξιός ιστότοπος στην πρόσφατη “απόδραση” του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολυτελές θέρετρο του Costa Navarino, στην Μεσσηνία. Και την συνδέει με τα εσωκομματικά της ΝΔ και συγκεκριμένα με “τσαμπουκά” του Πρωθυπουργού προς τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα μέσα στην … “έδρα” του! Και όλα αυτά με φόντο το επιφαινόμενο “όχι” του Μεσσήνιου πολιτικού στην επικύρωση των Μνημονίων με την Β. Μακεδονία αλλά και την στάση του στα ελληνοτουρκικά! Χαρακτηριστική είναι και η εικονογράφηση με ένα πόδι να ετοιμάζεται να πατήσει την … μπανανόφλουδα!
 

Το άρθρο του antinews.gr


(Ανανεωμένο) Μια φορά ήταν απρόσεκτη η Αγία Οικογένεια κι έχασε την εξουσία.

Κάτι που αποκλείεται να επαναληφθεί.

Αποδεικνύεται καθημερινά από τότε που ο… άξιος γόνος αποκατέστησε τη χαμένη της τιμή.

Χτίζοντας μεθοδικά το καθεστώς που θα της επιτρέψει να εδραιωθεί στην εξουσία.

Και για να είμαστε αντικειμενικοί, μέχρι στιγμής τα καταφέρνει… άριστα.

Με όλο το ντόπιο και αλλοδαπό σύστημα να τον στηρίζει αναφανδόν.

Με τα απαραίτητα ανταλλάγματα εννοείται (εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων συμφερόντων, αποπεράτωση του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, ολοκλήρωση του ακρωτηριασμού της εθνικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με την εξάλειψη του νατιβισμού ώστε να επανέλθει η Ελλάδα σε στάτους κβο μικρής οθωμανικής επαρχίας, όπως είχε πει σε ανύποπτο χρόνο).

Και με μια αντιπολίτευση, η οποία ανίκανη να βρει τον βηματισμό της, άθελά της διευκολύνει τον Κυριάκο να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε ο πατέρας του πριν 30 χρόνια.

Εξ ου και η αλαζονική συμπεριφορά του, παρόλο που έχει… χάσει τη μπάλα τόσο στη διαχείριση της κορονοκρίσης, όσο και στους υπόλοιπους μείζονες τομείς που αναφέραμε.

Κοινώς, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Επειδή όμως ως γνωστόν τα φαινόμενα απατούν, η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι επίπλαστη και συνάμα ετοιμόρροπη λόγω των εσωκομματικών διαφωνιών πρώην πρωθυπουργών σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί κυρίως στα εθνικά, τις οποίες επιχειρεί να εξαφανίσει για ευνόητους λόγους.

Με τον μεν πρώτο ενδεχομένως να υπήρξε κάποιου είδους ανακωχή κατόπιν του πρόσφατου μεταξύ τους γεύματος.

Με τον δε δεύτερο ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Ο οποίος μαθαίνουμε ότι ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να τον δει λόγω της απαράδεκτης μετεκλογικής συμπεριφοράς του, παρόλο που ίδρωσε για να τον κάνει πρωθυπουργό.

Έτσι εξηγείται, όπως μαθαίνουμε επίσης, ο μητσοτακικός τσαμπουκάς στην έδρα του.

Όχι αγαπητοί, ο Μητσοτάκης δεν πήγε στη Μεσσηνία για τις βουτιές στο Costa Navarino (κόστους 21.000 ευρώ) και για να χαϊδέψει τα αυτιά των αγροτών της περιοχής.

Αλλά για να στείλει μήνυμα στον Σαμαρά.

Λέγοντάς του ευθέως ότι είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα τον αφήσει να κάνει κουμάντο στο μέρος ως οπλαρχηγός, διακινδυνεύοντας να υποστεί ανάλογη πανωλεθρία με του ’93.

Από τη μεριά μας φρονούμε πως ο Κυριάκος θα πρέπει να εγκαταλείψει πάραυτα τις τζάμπα μαγκιές και να επανέλθει στον δρόμο της διαλλακτικότητας που ακολουθούσε μέχρι πρότινος.

Διότι μάλλον έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να κατευνάσει τη σαμαρική οργή.

Η οποία, σύμφωνα με κακές γλώσσες, μετά τα μητσοτακικά νταηλίκια εντάθηκε έτι περαιτέρω κι αναμένει ανυπόμονα να πει το ΟΧΙ στα σκοπιανά μνημόνια (κάποια στιγμή θα ξεπαγώσουν) για να εκτονωθεί ώστε να προχωρήσει παραπέρα…

Είναι αυτό που λέγαν οι παλιοί. Όταν τράβας το πιστόλι πρέπει να το χρησιμοποιήσεις, αλλιώς θα στο πάρει ο άλλος και θα στο βάλει στο σημείο του σώματος που δεν το βλέπει ο ήλιος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)