Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Εκδήλωση μνήμης του Αγγελή Γάτσου στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Σε μια ιστορική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών  την  Κυριακή 1 Αυγούστου, τίμησε  τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού Αγγελή Γάτσου από τους Σαρακηνούς, ο οποίος πέθανε στη Νέα Πέλλη Αταλάντης.


 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και επιμνημόσυνος δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακεδόνων, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών.

Πριν λίγους μήνες ο δήμαρχος Λοκρών  Θανάσης Ζεκεντές   είχε προαναγγείλει την εκδήλωση μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 

Ακολούθησε το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης όπου και έγιναν τα  αποκαλυπτήρια του μνημείου του Αγγελή Γάτσου. Αμέσως μετά, έγινε κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση, έκλεισε με την ομιλία του ιστορικού και εκπαιδευτικού  Γιάννη Παπαλαζάρου ( παλαιότερα είχε μιλήσει αναλυτικά στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ) ο οποίος έκανε αναφορά στη ζωή και το έργο του Αγγελή Γάτσου και άλλων μεγάλων Μακεδόνων αγωνιστών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας Γιάννης Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου , η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτης  Αθανασία Στιβακτή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων Νέας Πέλλης Αταλάντης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Γεώργιος Βλαχάβας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)