Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Πρώτη και αήττητη η Εθνική πόλο

 


διέλυσε και τις ΗΠΑ

Η εκπληκτική πορεία της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνεχίζεται. Η Ελλάδα μετά τη νίκη επί της θρυλικής Ουγγαρίας και την ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, διέλυσε τις ΗΠΑ με 14-5, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και θα παίξει στον προημιτελικό για μια θέση στη μάχη των μεταλλίων με Σερβία ή Μαυροβούνιο. 

Η Εθνική πόλο, η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα σε... Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο επιβίωσε αλλά βγήκε αήττητη από έναν όμιλο εξαιρετικά δύσκολο και πλέον ελπίζει βάσιμα στην υπέρβαση. Ουσιαστικά αν νικήσει στο επόμενο ματς θα έχει διπλή ευκαιρία για μετάλλιο.

Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ πάντως ουσιαστικά είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς μόνο η Ελλάδα καιγόταν για τη νίκη. Πέραν της επικράτησης πάντως, έχει και ιστορική αξία η νίκη επί της αμερικανικής ομάδας καθώς ήταν η πρώτη έπειτα από 25 χρόνια στο πόλο! Η Ελλάδα μπήκε εξαιρετικά από το ξεκίνημα (4-1) και αφού οι ΗΠΑ πλησίασαν στο 6-4, πάτησε ξανά γκάζι και ξέφυγε στο 11-5 προτού φτάσει άνετα στο τελικό 14-5.

Ο Γενηδουνιάς ήταν πρώτος σκόρερ με 5 πέντε γκολ, ο Φουντούλης τον ακολούθησε με 4 και ο Αργυρόπουλος με. Ο αντίπαλος της Ελλάδας στον προημιτελικό, θα προκύψει σήμερα από το νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-3, 11-5, 14-5

Ελλάδα (Βλάχος): Δερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)