Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτο και όμως αληθινό: Παρακολουθούσαν τον Μίκη το 1977, όταν πήγε να μείνει στο σπίτι που πέθανε!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Παρακολουθούσαν τον Μίκη το 1977, όταν πήγε να μείνει στο σπίτι που πέθανε! 

 Στην οδό Γαριβάλδη! Ζητούσαν η παρακολούθηση του Μίκη να γίνει … «αθορύβως»! Τι αναφέρει έγγραφο στο Φάκελό του στην Ασφάλεια!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Όπως προκύπτει από έγγραφο στο Φάκελό του στην Ασφάλεια, που παρουσιάζει σήμερα το iEidiseis, ο Μίκης Θεοδωράκης παρακολουθούνταν από τις αστυνομικές αρχές και μετά τη δικτατορία, επί μεταπολίτευσης, το 1977, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Είναι δε τραγικό! Ζητούσαν παρακολούθηση για να διαπιστωθεί εάν πήγε να εγκατασταθεί στο σπίτι επί της οδού Γαριβάλδη, κοντά στην Ακρόπολη, εκεί που ο χάρος αυτή τη φορά τον νίκησε!

Σύμφωνα με το έγγραφο:

«Παρασχεθείσαι ημίν πληροφορίαι, θέρουσιν τον Θεοδωράκην Μιχαήλ ή Μίκην του Γεωργίου και της Ασπασίας γενν. Το 1925 εις Χίον ως εγκαταστηθέντα και διαμένοντα ήδη εν τη υμετέρα περιφερεία, οδός Επιφανούς 1 και Γαριβάλδη, τηλ. 9223960.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμεν, όπως εξακρηβώσετε, αθορύβως, εάν ο εν θέματι εγκαταστάθη τω λόντι εις την δοθείσαν διεύθυνσιν και αναφέρηται ημίν το συντομώτερον, τας εν προκειμένω διαπιστώσεις σας».

Το έγγραφο αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Γενικής Ασφάλειας προς το Β΄ Παράρτημα Ασφαλείας Αθηνών και έχει ημερομηνία 33 Αυγούστου 1977!

EGGRAFO PARAKOLOUTHISIS MIKH2 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)