Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Πανελλήνιες 2022: Μαθητές θα εξεταστούν στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχτεί!

Πανελλήνιες 2022: Μαθητές θα εξεταστούν στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχτεί!

 
 
Διδάχτηκαν Κοινωνιολογία και καλούνται να εξεταστούν στα Λατινικά! Χαμός με τις Πανελλήνιες 2022.

Η μαθητική και η εκπαιδευτική κοινότητα απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει έναν παραλογισμό που πρόκειται να λάβει χώρα στις Πανελλήνιες 2022.

Συγκεκριμένα, μαθητές που έχουν διδαχτεί Κοινωνιολογία, καλούνται να εξεταστούν στα Λατινικά! Πρόκειται για τους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι οποίοι, στις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις, είτε δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμιο, είτε δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην σχολή προτίμησής τους και αποφάσισαν να δώσουν ξανά Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το μάθημα της Κοινωνιολογίας αντικαταστάθηκε από τα Λατινικά, γεγονός που φέρνει τους εν λόγω μαθητές σε δυσμενή θέση και γεννά ζητήματα ανισότητας στις ερχόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ήδη, υπάρχει σωρεία επιστολών προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κι έλαβε την παραπάνω απόφαση.

Οι μαθητές κάνουν λόγο περί άνισου αγώνα τον οποίο καλούνται να δώσουν και περί ενός εμποδίου που φαντάζει ανυπέρβλητο, ενώ και οι εκπαιδευτικού τάσσονται στο πλευρό των μαθητών, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει την απόφασή του και οι συγκεκριμένοι μαθητές να εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας.

«Πώς θα εξετασθούν σε ένα μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί;», διερωτώνται. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)