Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός το Σάββατο (video)

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός το Σάββατο - Φεύγουν οι βροχές, μένουν τα σύννεφα

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά από το Σάββατο, καθώς φεύγουν οι βροχές με τις καταιγίδες, ενώ θα μείνουν μερικά σύννεφα, που μπορεί να δώσουν τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και είπε πως «το Σάββατο θα ξεκινήσει μόνο με ηλιοφάνεια, σχεδόν παντού. Δεν αποκλείεται νωρίς να σημειωθούν τοπικές ομίχλες, κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, όπως στη πεδιάδα της Θεσσαλίας και τα οροπέδια της Δυτικής Μακεδονίας. Ομίχλες όμως, πολύ μικρής διάρκειας, γιατί όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα έχουν διαλυθεί».

Επίσης, είπε ότι «τις μεσημβρινές ώρες όμως τα σύννεφα θα πυκνώσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αν και είναι μικρή η πιθανότητα, μπορεί να βγουν μερικές μπόρες στους ορεινούς όγκους στη Κεντρική Μακεδονία, στα δυτικά, ίσως και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Αν συμβεί αυτό όμως, θα είναι μικρής διάρκειας τα φαινόμενα. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, δεν θα έχουμε κάποιο φαινόμενο. Γενιά το Σάββατο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες και ενώ θα κυριαρχήσει η ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας χώρας, στα δυτικά η συννεφιά θα γίνει περισσότερη, όπου αργά το βράδυ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές, κυρίως στη περιοχή των Επτανήσων».

«Στα Δυτικά οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ, ενώ στα Ανατολικά ο βοριάς μπορεί να αγγίξει τα 5-6 μποφόρ. Παρόλα αυτά, στη Κάρπαθο και τα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα ξεφύγουν λίγο και θα αγγίξουν τα 6-7 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην Αττική και τόνισε ότι ο «καιρός θα είναι καλός με λιακάδα και πρόσκαιρες συννεφιές κατά την διάρκεια του μεσημεριού, προς το απόγευμα. Τις νυχτερινές ώρες θα επικρατήσουν λίγα σύννεφα, που θα είναι αραιά και θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο αργά την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 28 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ».

Επιπλέον, για την Θεσσαλονίκη το Σάββατο «θα ξεκινήσει όπως η υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία μόνο με ήλιο. Τις μεσημβρινές ώρες θα βγάλει σύννεφα, κατά τόπους και κατά διαστήματα. Στους ορεινούς όγκους της Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, υπάρχει πιθανότητα για κάποια μπόρα μικρής διάρκειας. Το βράδυ θα έχουμε αραιές συννεφιές, οι οποίες κατά διαστήματα θα αρχίσουν να πυκνώνουν, λίγο περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 27 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 3 μ4 μποφόρ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)