Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Επεισόδια μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Επεισόδια μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού 

 Επεισόδια σε εξέλιξη μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αυτή την ώρα γίνεται χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη “μάχη” έχει μπει και η αύρα ρίψεως νερού της ΕΛΑΣ.


Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης από νωρίς το απόγευμα, καθώς ξεκίνησαν οι πορείες που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της έναρξης της 85ης ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις σωματείων, συνδικάτων, αλλά και αντιεμβολιαστών.

Αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τη ΔΕΘ. Κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στην παραλιακή και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Επίσης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι κλειστό με τοποθετημένα κιγκλιδώματα.

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με το GR Times, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ. Βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας των φοιτητών σύμφωνα με το πανό που κρατούν στην κεφαλή, είναι να μην μείνει «κανένας μαθητής εκτός πανεπιστημιακών σχολών», καθώς επίσης και να σταματήσει η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης για τοποθέτηση αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια.


Λόγω της πορείας στο ρεύμα προς δυτικά επί της Εγνατίας δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα.

CVDSHDFH

Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, υπάλληλοι του δήμου έχουν ήδη απομακρύνουν από τους δρόμους που θα περάσουν οι πορείες κάδους απορριμμάτων και υλικά οικοδομών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πολεμοφόδια» επιθέσεων εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν και θα ελέγχουν ύποπτα σημεία και οχήματα, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ενισχύουν ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να γίνουν προληπτικές έρευνες ή και προσαγωγές.\

Παρών και ο Κουτσούμπας

Στο άγαλμα Βενιζέλου είναι συγκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων . Μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ. Στο σημείο πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα κυβερνητικά μέτρα και οι σχεδιασμοί που πραγματοποιούνται αυτούς τους μήνες έχουν στρατηγική στόχευση και συνέχεια, διακρίνονται από ταξικό μίσος, είναι ευθυγραμμισμένα από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να φτάσει την τιμή της εργατικής δύναμης στο κατώτατο σημείο, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όπως, όσο και όποτε επιθυμεί η εργοδοσία, να τζογάρονται ο κόπος και ιδρώτας τους στις χρηματιστηριακές λοταρίες. Με βάση αυτά η ζωή των εργαζομένων θα επιδεινώνεται, οι συνθήκες εργασίας θα χειροτερεύουν και η εκμετάλλευση θα εντείνεται. Βλέπουμε να καταρρέουν με πάταγο για μία ακόμα φορά οι μύθοι που καλλιέργησαν συστηματικά οι αστικές κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία για να υπομένει ο λαός τους στόχους και τα σχέδια των μονοπωλίων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ. 

Με πληροφορίες από GRTimes.gr & ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)