Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο σεισμοί 4,6 και 4,3 Ρίχτερ σε ένα λεπτό στο Αρκαλοχώρι

Δύο σεισμοί 4,6 και 4,3 Ρίχτερ σε ένα λεπτό στο Αρκαλοχώρι 

 
 
 
 
Δύο σεισμοί με διαφορά ενός λεπτού στην Κρήτη κοντά στο Αρκαλοχώρι νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο ένας σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 4,3 Ρίχτερ.

Ο πρώτος είχε εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Αρκαλοχώρι. Ο δεύτερος είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στο ίδιο σημείο.

Την ώρα που συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ με έντονη σεισμική ακολουθία, όπως είχαν προειδοποιήσει οι σεισμολόγοι, οι κάτοικοι παραμένουν αναστατωμένοι, ταραγμένοι και σε πλήρη αβεβαιότητα οι κάτοικοι, δύο 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Η πραγματικότητά τους περιλαμβάνει πια διαμονή σε σκηνές ή ξενοδοχεία και φαγητό από τα συσσίτια την ώρα που όσο προχωρούν οι έλεγχοι των μηχανικών τόσο διαπιστώνεται πως τα περισσότερα σπίτια δεν είναι άμεσα κατοικήσιμα.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για τους έντονους μετασεισμούς. «Στο Αρκαλοχώρι η μετασεισμική ακολουθία είναι στην στεριά, κάτω από τα πόδια των κατοίκων, οπότε η παραμικροί μετασεισμοί γίνονται αισθητοί. Ο μέσος όρος των σεισμών είναι γύρω στα 3,2 Ρίχτερ. Οι δεκατρείς – δεκατέσσερις σεισμοί τεσσάρων Ρίχτερ που έχουν γίνει τα πρώτα 24ωρα ήταν ιδιαίτερα έντονοι για τους κατοίκους» είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)