Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Εμφύλιος Νεοδημοκρατών για τις εκλογές του ΕΒΕΑ

4f627e8e-eb23-41d5-8e9c-e4c996a28f3b1_F-471162460.jpg

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Documento, σε ό,τι αφορά τις προσεχείς εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και την υποψηφιότητα του στενού του συνεργάτη και γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

“Όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ και επίσης στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Νίκου Σοφιανού προς τον Μπρατάκο με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2021 την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr.

Σε αυτή ο κ. Σοφιανός λέει ευθέως στον έτερο συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι στην ουσία προσπαθεί «να ελέγξει την προσεχή εκλογική διαδικασία του ΕΒΕΑ» χρησιμοποιώντας ένα νόμο που ψηφίστηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Σοφιανός αναφέρεται σε «αντιρρήσεις συναδέλφων» σε ότι αφορά την επιθυμία του κ. Μπρατάκου να είναι ταυτόχρονα γενικός διευθυντής του ΕΒΕΑ και γενικός διευθυντής της ΝΔ. Κάτι που κατά τον κ. Σοφιανό «βάλλει το θεσμικό ρόλο του επιμελητηρίου».

«H ουσία είναι μία: επιθυμείτε να αφήσετε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και να εκλεγείτε Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, το γνωρίζουν όλοι, είναι θεμιτό και καλά κάνετε. Αντιπαρέρχομαι τις αντιρρήσεις πολλών συναδέλφων του ΔΣ, που δε βλέπουν θετικά το ότι θέλετε ταυτόχρονα να είστε γενικός διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, γιατί έτσι βάλλεται ο θεσμικός ρόλος του επιμελητηρίου» επισημαίνει στην επιστολή ο κ. Σοφιανός.

«Στα 24 χρόνια που είμαι μέλος του ΔΣ δεν έχω δει κανέναν Πρόεδρο, όχι προεδρεύοντα, να περιφρονεί την Διοικητική Επιτροπή. Ο Μίχαλος δεν το έκανε ποτέ, εσείς το έχετε ήδη πράξει τρεις φορές: στην εκλογική διαδικασία, στο υπόμνημα του ΕΒΕΑ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στη χθεσινή σας απάντηση προς την επιστολή μου, την οποία απέστειλα προς τα μέλη της ΔΕ αλλά την απαντήσατε εσείς χωρίς να έχει συνεδριάσει η ΔΕ» υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Σοφιανός.

Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το υποτιθέμενο θεσμικό και υπερκομματικό προφίλ που φιλοτέχνησε προεκλογικά και «σέρβιρε» στους ψηφοφόρους του. Είναι απαράδεκτο το 2021 μετά από τρία Μνημόνια και τη χρεοκοπία της χώρας ένα κόμμα εξουσίας να υιοθετεί πρακτικές της δεκαετίας του ’80 με μόνο γνώμονα την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Από ότι φαίνεται όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σοφιανός είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη που τον είχε στηρίξει στην εκλογή του στη ΝΔ μαζί με τον Νίκο Γεωργιάδη. Μάλιστα ο Σοφιανός ήταν μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών που είχαν παρευρεθεί στην δίκη Γεωργιάδη όπου καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικα καθώς επίσης και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό όπου ο Γεωργιάδης απηλλάγη λόγω παραγραφής του αδικήματος μετά την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Πηγή:anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)