Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Νέα μέτρα: Ελεύθερα όλα σε εστίαση και διασκέδαση για εμβολιασμένους

Νέα μέτρα: Ελεύθερα όλα σε εστίαση και διασκέδαση για εμβολιασμένους

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, δίνοντας ουσιαστικά το τέλος των lockdown, ακόμη και τοπικά, το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τέλος της απαγόρευσης μουσικής. Ελεύθερα όλα για τους εμβολιασμένους στην εστίαση και στη διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους και σε όσους χώρους δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Πλέον ΔΕΝ υπάρχουν μέτρα για τις κόκκινες περιοχές.

Σε όλη την Ελλάδα από το Σάββατο και για 15 μέρες επιτρέπεται η διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα επί της ουσίας. Μόνο οι εργαζόμενοι θα φοράνε μάσκα. Αυτό θα ισχύει ουσιαστικά σε μπαρ, καφέ κτλ.

Δηλαδή στην εστίαση, σε κλειστούς χώρους, όπου υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι δεν θα υπάρχουν μέτρα.

«Δεν υπάρχει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας και απαγόρευσης μουσικής» τόνισε ο κ. Πλέυρης.

Επσήμανε ότι υπάρχει πλήρης ελευθερία στην εστίαση μόνο για τους εμβολιασμένους.

Στους εξωτερικούς χώρους θα ισχύει ότι και σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει αυτή την ώρα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αλλαγές θα είναι οι εξής:

  • Οι «κόκκινες» περιοχές θα έχουν ενημέρωση επιδημιολογικής κατάστασης και δεν θα επισύρουν μέτρα ειδικά. Εάν χρειαστεί, θα ζητείται η εισήγηση από την επιτροπή.
  • Δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της απαγόρευσης μουσικής
  • Στην εστίαση στους αμιγείς κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για το προσωπικό όμως θα υπάρχουν όλα τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.
  • Μικτοί χώροι: Οι περιορισμοί ισχύουν ως έχουν
  • Πλήρης ελευθερία και στους ανοιχτούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους

«Το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές ότι πρέπει να εμβολιαστούμε» είπε ο κ. Πλεύρης. »Ο εμβολιασμένος και μεταδίδει και νοσεί δυσκολότερα και δεν παράγει βαριές νοσηλείες. Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κατεύθυνση των χώρων που υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα υπάρχει αυστηρό πλαίσιο για τα καταστήματα εάν επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα που δεν έχουν πιστοποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)